#metaxasun Hol lehet Budapest legjobb naplemente-néző helye?

Elindult a Metaxa nyári játéka! A Metaxa megkeresi Neked a legjobb naplemente-néző helyet Budapesten, ahol július 29-én egy Sunset Partyval ünnepli rajongóival együtt a napnyugtát.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Metaxa játékához nem kell mást tenned, csak készíteni egy fényképet arról a helyről, ahonnan Számodra a legszebb a naplemente Budapesten, majd feltölteni a fotódat a Metaxa Sun Facebook oldalra vagy megjelölni Instagramon a #metaxasun címkével. A Metaxa a legjobb fotókat közzéteszi saját oldalain . A legtöbb like-ot kapott felhasználó pedig egy Samsung Galaxy tabletet kap, amellyel egész nyáron csodás naplementéket fotózhat és posztolhat!

Metaxa Sunset Party / Budapest

A közkedvelt görög italkülönlegesség egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, sötétarany színe – ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. Ha fontos számodra a társaság és jól ismered Budapest „kiülős" helyeit, tetőteraszait vagy éppen titkos folyóparti részeit, ha szívesen játszanál velünk és buliznál a Metaxával, segíts megtalálni a Metaxa Sunset Party helyszínét!

 A legtöbb szavazatot kapott (legtöbb feltöltött fotós feltöltést kapott) öt helyszín közül a Metaxa-zsűri választja ki a győztest, ahol július 29-én, kedden este megrendezik a Metaxa Sunset Partyt. Az általuk feltöltött fotó-szavazatoknál megjelölik a felhasználót is, a legtöbb like-ot kapott felhasználó egy Samsung Galaxy tabletet (Samsung T310 Galaxy Tab 3 8.0 16GB) kap ajándékba és természetesen meghívást barátaival együtt a partyra

Metaxa – a palackba zárt napsugár

A világhírű görög italkülönlegesség 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A párlat nevét a saját szőlőbirtokkal rendelkező, újdonságra nyitott Spyros Metaxa-ról kapta, aki valami igazán exkluzív, elegáns és kiváló minőségű italt kívánt alkotni. A fiatal és ambiciózus Spyros Metaxa végül azt találta ki, hogy a remek, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borait összeházasítja. Több éves kísérletezés után született meg a speciális fűszereket tartalmazó, nem mindennapi eljárással lepárolt és érlelt, azóta is töretlenül népszerű Metaxa.

 A klasszikus mediterrán éghajlatú Görögországban a napsütéses órák száma megközelíti a 3000 órát, a Metaxa alapanyagául szolgáló három szőlőfajta emiatt igen magas cukortartalmú. Az ezekből készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített tölgyfa hordókban évekig érlelik – erre utalnak a csillagok a palackon –, aztán muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital csodálatosan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Hazájában igen kedvelt ital, jellemzően jégre töltve, vagy long drinkként fogyasztják. Érdemes kipróbálni a fiatalok körében legnépszerűbb variációját, a gyömbérrel készített Metaxa Sunginger-t, amely igazi nyáresti hűsítő!

A csillagok

A fűszernövényekkel és muskotállyal aromatizált párlat több méter magas hordókban minimum három évig, de akár több évtizedig is érlelődik. Az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Legnépszerűbb az 5 csillagos változat; minél hosszabb a hordóban töltött idő, annál fűszeresebb és teltebb ízű a végeredmény; a tizenkét csillagos pedig lágyabb a többinél. A hosszan tartó tölgyfahordós érlelés rendkívüli lágyságot és összetettséget is kölcsönöz, amiben természetesen a görög klíma is közrejátszik. A peloponnészoszi napsütés isteni ízeket csal elő a különleges brandyből.

Forrás: Vendég & Hotel


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.