hirdetés
hirdetés

Milliárdokat hoznak a magas minőségű kulturális rendezvények Magyarországnak is

Nem feltétlenül azért jönnek Budapestre a turisták, mert Magyarország olcsóbb hely egyes versenytársainál. A magas minőségű kulturális rendezvények is hozzájárulnak ahhoz, hogy milliók legyenek kíváncsiak Budapestre.

hirdetés

A Sziget Fesztivál, vagy a Balaton Sound mellett, a klasszikus műfajok is sok turistát hoznak Budapestre. Jó példa erre a március 30. és április 05. között zajló Nurejev Nemzetközi Balettverseny, amelyet a világ TOP 10 legfontosabb megmérettetése között tart számon a szakma. Ebben az időszakban itt lesz a balett társadalom krémje. 

Éskovács Péter, a verseny egyik kommunikációs munkatársa elmondta: A Budapestre látogató külföldi turisták száma tavaly elérte a négymilliót, ezzel a magyar főváros globálisan is a népszerű úti célok között szerepelt az Euromonitor International Top 100 City Destinations 2018 kiadványában. Mindez nem azért van, mert olcsóbb itt az élet. Sokan nem inni és enni jönnek ide, hanem mert olyan kulturális javakat is fogyaszthatnak, amelyek csak kevés helyen érhetők el.

Mint mondta: Budapest nagy kulturális fesztiváljai önálló utazási motivációt jelentenek, utazási döntést megerősítő szerepük is van. Ilyen fajsúlyú esemény például a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Sziget fesztivál, valamint Nureyevről elnevezett balettverseny is. Hogy mennyire fontos szerepe van a kulturális eseményeknek is a turizmusban, azt a nemzetközi számadatok is jól mutatják. A világ által megtermelt hazai össztermék (GDP) 10,4 százaléka származott tavaly a turizmusból, és az idegenforgalom biztosította minden tizedik munkavállaló megélhetését – hivatkozott Éskovács Péter az Utazási és Turisztikai Világtanács (WTTC) tavalyi kutatására. A londoni székhelyű nemzetközi turisztikai szervezet adatai szerint a turizmus tavaly 8300 milliárd dollárral járult hozzá a globális GDP-hez, amelynek jelentős része, mintegy 40 százaléka a kulturális turizmushoz kapcsolódik.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai