Milyen a dobogón, Bük?

2017-ben a Vas megyei Bük több kategóriában dobogóra is állt: a vidéki városok rangsorában már a harmadik legnépszerűbb úti cél, a külföldi vendégéjszakák számában pedig már a dobogó második helyére lépett Hévíz mögött.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A fürdőváros 2003 óta 73,28%-kal növelte a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszaka számot: 15 éve 427 910 volt, 2017-ben pedig elérte a 741 518 -t, mely adat kiegészül az egyéb szálláshelyeken eltöltött további 131 008 vendégéjszakával – tudtuk meg Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesületének elnökétől. A kereskedelmi vendégéjszakák száma 5,5 százalékkal emelkedett tavaly, ez magyarázható azzal is, hogy desztinációban elkészült egy nagyobb szálloda-beruházás, így nőtt a kapacitás is. A vendégkör leginkább a szállodákat részesíti előnyben, így ezek foglaltsága stabilan 70-80 százalékot mutat.

Vas megyében a legmagasabb, de az országos átlaghoz képest is kiemelkedőnek mondható az átlagos tartózkodási idő Bükön: a belföldi vendégek 3,6, míg a külföldiek 4 éjszakát maradnak. A helyi turizmusért felelős szakemberek ezt azzal magyarázzák, hogy a gyógykúrára érkező vendégek hosszabb időt töltenek el Bükfürdőn.

2017-ben megvalósult egy, Bük, Bükfürdő önkormányzata által kiírt: Egyéb szálláshelyek minőségfejlesztési pályázata, melynek eredményeként 52 szállásadó nyert támogatást minőségnövelő beszerzésekre és beruházásokra. 2018-ban az önkormányzat a tavalyi 7 millió forintos támogatási keretet 9 millió forintra növeli, ezzel is elősegítve a további fejlődést. „2015-ben életre hívtuk a Bükfürdői Termelői Piacot, ahol a szezonban heti szinten a helyi és környékbeli termelők, kézművesek értékesítik termékeiket.” – mondta Pálffy Tamás, a turisztikai menedzsment szervezet TDM és projekt menedzsere.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.