Mit tesz a Légimarketing Alap?

Szárnyal - derül ki a Magyar Turizmus Zrt. Turizmus Online-nak eljuttatott közleményéből. Lássuk, valóban így van!

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rövid időn belül már hat új – Magyarországra irányuló – légijárat nyitásáról született döntés a Magyar Turizmus Zrt. által újjászervezett Légi Marketing Alapnak (LMA) is köszönhetően. Magyarország mint turisztikai desztináció jobb megközelíthetőségének biztosítása érdekében a nemzeti turisztikai marketingszervezet a lehetőségek felmérése után a magyarországi repülőterek képviselőivel közösen, több mint 20 potenciális légitársasággal folytatott tárgyalásokat.

Az LMA felhasználásával a légi közlekedés szereplői, a hazai turisztikai szolgáltatók és az MT Zrt. közös marketingtevékenységet folytatnak a megcélzott küldőpiacokon, a potenciális új járatok mind jobb kihasználtsága és fenntartható, folyamatos üzemeltetése érdekében - derül ki a közleményből. Mindezek mellett az MT Zrt úgy véli, hogy a 2011-es 300 millió forintos keretet szükséges megemelni hogy további új légi járatok érkezzenek Magyarországra.

A tettek listája a következőket tartalmazza:

Stratégiai marketing együttműködési megállapodást írt alá a Budapest Airport Zrt.-vel, amelynek célja, az utasforgalom növelése a Budapestre irányuló repülőjáratokon, továbbá, hogy új európai és közel-keleti járatok, majd újabb észak-amerikai és ázsiai járatok érkezzenek a magyar fővárosba.

2011. január 17-től az ötcsillagos Qatar Airways – a legnagyobb arab légitársaságok közül elsőként – heti négy járatot üzemeltet Budapest és Katar fővárosa, Doha között, amellyel az Arab-öböl menti országok mellett számos ázsiai ország, beleértve Indiát, illetve Ausztrália utazói is könnyebben elérhetik a magyar fővárost, köszönhetően a légitársaság által kínált csatlakozási lehetőségeknek.

Március 27-től újabb közvetlen légi összeköttetés nyílik Budapest és Barcelona között azzal, hogy a Malév heti négy alkalommal közlekedtet járatot a két város között.

A magyar főváros 2011. április 6-ától ismét közvetlenül elérhető New York-ból az American Airlines (AA) naponta közlekedő New York-Budapest járatával. Az American Airlines a Malévhoz hasonlóan a oneworld szövetség tagjaként működik, ezért a járatnyitás kapcsán a Malévval is együttműködik az MT Zrt.

Az Egyesült Királyság egyik fapados légitársasága, a Jet2.com 2011. április 21-től Manchester mellett Edinburgh-ból is indít járatokat Budapestre. Az új járattal az utazók heti három alkalommal érhetik el Skóciából a magyar fővárost.

Lettország nemzeti légitársasága, az airBaltic 2011. május 16-tól heti négy járattal biztosít Riga és Budapest között légi összeköttetést, amellyel nemcsak a balti államokból, hanem a kényelmes csatlakozási lehetőségeknek köszönhetően Skandináviából, Oroszországból és a FÁK országokból is tovább javul Magyarország megközelíthetősége.

2011. május 27-től menetrendszerinti charter járatok indulnak a Hamilton International Airportról (Torontó) Budapestre a FlyCentralEurope.com, a Hamilton és a Budapest Airport együttműködésében, valamint Kanada egyik vezető touroperátorának közreműködésében.

És amit a jövő hoz:

A tárgyalások első szakasza lezártnak tekinthető, mivel a légitársaságok már meghirdették az idei évre vonatkozó menetrendjeiket.

Idén májusban folytatódnak az egyeztetések, a Routes Europe járatfejlesztési workshopon, Szardínián, amelyen közösen vesz részt és folytat tárgyalásokat az MT Zrt. és a Budapest Airport annak érdekében, hogy minél több új légi járat kösse össze Budapestet az európai desztinációkkal.

Az észak-amerikai és ázsiai járatokról elsősorban az őszi World Routes workshopon, Berlinben nyílik lehetősége a partnereknek tárgyalásokat folytatni, a távoli járatnyitásokhoz azonban általában 2-3 év előkészület szükséges.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt figyelmet fordít a nemzetközi vidéki repülőterek forgalmának fejlesztésére is. Az LMA keretében a turisztikai szolgáltatókkal együttműködésben 2011-től közösen népszerűsíti a Salamon Reisen Drezda, Lipcse és Erfurt városokból Debrecenbe és Sármellékre közlekedő Hamburg Airways járatait, továbbá a Lufthansa járatokat megtöltő Mutsch Reisen Frankfurt, Düsseldorf és Hamburg városokat Sármellékkel összekötő járatait és a touroperátor új Berlin-Sármellék légi járatát.

A járatokhoz kapcsolódó marketingtevékenység a Magyar Turizmus Zrt. németországi külképviseletének koordinációjában valósul meg.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.