hirdetés
hirdetés

Moderna-vezér: Covid-19 'forever'

Egy egészségügyi konferencián a Covid-19 hosszú távú jövőjéről nyilatkozott Stephane Bancel Moderna-vezér és több járványügyi szakértő, számolt be a szakmai programról a CNBC híre nyomán a Forbes.hu portál.

hirdetés

Stephane Bancel, az Európai Unióban is engedélyeztetett vakcinát gyártó cég, a Moderna vezérigazgatója azt mondta egy egészségügyi konferencián, hogy a Covid-19 vírus nem fog eltűnni az életünkből, valamilyen formában mindig velünk lesz, írja a CNBC.

Forrás: Forbes.com
Forrás: Forbes.com

A konferencián több járványügyi szakember is nyilatkozott arról, valószínűleg a Covid-19-ből endémia lesz, ami azt jelenti, hogy rendszeresen és tömegesen – noha alacsonyabb esetszámokkal – elő fog fordulni egy-egy területen, akár az influenza.

Bancel egyetértett velük, és azt mondta: „úgy gondoljuk, hogy örökké együtt kell élnünk a járvánnyal.” Hozzátette: folyamatosan monitorozni kell majd az új mutációkat és a vakcinát fejlesztőknek ehhez mérten iterálni, hogy a vakcina minden mutáció ellen hasson.

A Pfizer-Biontech vakcinájáról azt mondják fejlesztői, hogy hatásos a koronavírus brit és dél-afrikai mutációja ellen is.

A teljes hír ITT található.

(forrás: CNBC / Forbes.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai