hirdetés

Morzsi igen, babuka nem

Nagy felháborodást váltott ki, amikor a szóbeszéd tárgya lett, hogy a Moki's Goodies nevű hamburgi kávézó házirendjében az szerepel: „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a hat év alatti gyerekek egyáltalán nem".

hirdetés

Az Instragramon indulatos kommenteket szült a gyerekeket kizáró házirend.A kávézó tulajdonosa, Monika Ertl megelégelte a szidásokat és ellenségeskedést. A tulaj szerint pszichológiai terror (mobbing) zajlik ellene, és azt kívánja, hogy a támadói „bizonyára egészen csodálatos” gyerekei ne éljenek át ilyet. Kifejti: ő maga is anya és nagy családból származik, így pontosan ismeri a témát, és nehezen lehetne őt gyerekellenességgel vádolni. „A Moki's Goodies nem adományokból finanszírozott, demokratikus anya-gyermek projekt, hanem egy étterem, aminek én találtam ki a koncepcióját és én invesztáltam bele a saját pénzemet. Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.” A tulajdonos arról is ír a vitában, hogy itt nem „szociális romantikáról” van szó, hanem számokról, és „anyuka-kávézóként” nem működött a hely.

forrás: a Moki's Goodies instagram oldala

Németországban nem ez az első ilyen botrány: Berlinben már évekkel ezelőtt „gyerekmentes zónát” vezetett be egy kávézó, és Rügen szigetén is van egy Omas Küche (Nagyi konyhája) nevű hely, amely 17 órától csak felnőtteket kíván fogadni.

Magyarországon több olyan hotel működik, ahol nem hallani gyerekzsivajt, például Egerben, Szentendrén, Ráckevén, Püspökladányban, Balatonfüreden és még sok egyéb helyen. Kifejezetten felnőttbarát vagy gyerekmentes étteremmel még nem találkoztunk, de olyan étteremmel igen, amely gyermekeket abban az esetben tud fogadni, amennyiben az étteremben való tartózkodás során mindvégig felügyelet alatt állnak.

Amikor nincsenek erre vonatkozó pontosan meghatárosott szabályok, gyakran előfordul, hogy a gyerekek a felszolgáló munkaterületét nem hagyják szabadon és erre a szüleik sem szólítják fel őket. Ez kifejezetten balesetveszélyes: például a lengőajtó megüti a gyereket, esetleg a felszolgáló kezéből kiütött tányér a földön vagy a forró étellel együtt a gyereken landol. Ezeket a baleseteket elkerüli a gyerekmentes kávézó.

 

(forrás: Frankfurter Allgemeine Zeitung, mandiner.hu, turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai