hirdetés
hirdetés

MSZÉSZ: ősszel már félház lehet Budapesten

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Flesch Tamás a hazai szállodaipar szezon előtti várakozásairól, kilátásairól számolt be az infostart-nak.

hirdetés

Az MSZÉSZ-elnök szerint a továbblépéshez szükség lenne a külföldi vendégekre, de ez nehéz kérdés, a határnyitástól függ. Flesch Tamás pozitív hírnek tartja, hogy a kormányzat bilaterális határnyitásokról tárgyal, mert így elindulhat a turizmus. Már az sokat segítene Budapestnek, ha a környező országokból elindulna az autós turizmus. Abban reménykednek, hogy őszre Európában felpörögnek a légitársaságok, és 40-50 százalékos foglaltság lehet Budapesten, tavaszra pedig visszatérhetnek a 2019-es szintre.„A legnagyobb küldő országok közül ha Nagy-Britanniából és Németországból lehetne jönni, az nagy segítség lenne. A hazai átoltottság miatt Magyarország hamar a zöld zónába kerülhet, és fel fog értékelődni mint marketingelem” – mondta.

A magyarok nagy része belföldön akar nyaralni, de van 10-20 százalék, aki szeretne elmenni az ismert külföldi nyaralóhelyekre. „Ki az, aki akar, ki az, aki mer és ki az, akinek van pénze – ezzel nem vagyunk tisztában” – mondta Flesch Tamás. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint a rendezvénypiac is fellendülhet a nyáron, mert ez az időszak a vállalati rendezvények szempontjából nem túl erős, de most biztos sok cég dönt úgy, hogy összetartást szervez a dolgozóinak.

A konferenciaturizmus tér majd magához a legnehezebben, de szeptemberben lesz Budapesten az eucharisztikus világkongresszus és a vadászati világkiállítás is, ezért legkésőbb ősztől elindul ez az élet is, csak az a kérdés lesz, hogy ugyanolyan lesz, mint régen, vagy valamilyen hibrid formában zajlik majd. A foci Eb-t is várják már nagyon, és azt is, hogy a külföldi szurkolók nem buborékban lesznek, hanem szabadon közlekednek majd a fővárosban.

„Nem tartunk attól, hogy félnek az emberek, és nem mennek étterembe vagy nem utaznak, inkább az látszik, hogy mindenki azonnal elindul. Az embernek rövidtávú a memóriája, biztosan van egy hányad, amely jobban tart a járványtól, mint hogy elinduljon utazni, de a tömegeknél erről nincs szó” – emelte ki Flesch Tamás.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!