hirdetés

MSZÉSZ tisztújító rendkívüli közgyűlés: Merre az előre?

Bejött a papírforma: Könnyid László szállodai részről, Hamvas Zoltán éttermi oldalról az MSZÉSZ új elnöke, Flesch Tamás alelnök lett.

hirdetés

Március 21-én, a tavasz első napján tartotta tisztújító redkívüli közgyűlését a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). Ahol azon kívül, hogy nevükben az „É” betű új értelmezést kapott, más fontos, a szakmai szervezet további munkáját meghatározó döntés született, és számos tetszetős ígéret is elhangzott.

A közgyűlésen - amelyet a Mercure Buda Hotelben tartottak - megjelenteket Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója köszöntötte, aki megemlítette, hogy az állam nevében van jelen, és pontosan tudja, hogy a szállodások turisztikai piaci szereplők, vagyis „ez az Önök harcterülete”, mint mondta, amelybe az állam nem beavatkozni akar, csupán segíteni a sikeres munkát, és ezért stratégiai partnerséget kínál.

Könnyid László alelnöki beszámolóját követően, mivel a délelőtti órákban a választáshoz még nem volt meg a szavazáshoz szükséges többség (19 százalék volt jelen), ezért a vezetőségválasztást Könnyid László alelnök, egyben elnök-aspiráns, délutánra halasztotta a szabályzat szerint. Két előadás következett. Az egyik a Booking.com fiatal munkatársaitól hangzott el, sok számmal, érdekes adattal, statisztikával, másik pedig, mintegy a vendéglátós oldal hangsúlyosabbá tételének előszeleként, a vendéglátósok, éttermesek javaslatait foglalta össze Nagy Gábor (Eventrend Holding), hiszen minden bizonnyal az MSZÉSZ munkájában mostantól hatékonyabban részt vesznek.

Az MSZÉSZ  új Új vezetősége (balról jobbra): Hamvas Zoltán, Könnyid László, Flesch Tamás
Az MSZÉSZ új Új vezetősége (balról jobbra): Hamvas Zoltán, Könnyid László, Flesch Tamás

Délután kezdetét vette a szavazás.Eredmények: Könnyid Lászlót, eddigi alelnököt nagy többséggel (99 % igen, 1 tartózkodás mellett) 650 napra elnöknek választották, Flesch Tamást (aki korábban már jelentkezett alelnöknek, ám akkor Könnyid győzött) pedig 93 százalékos többséggel alelnöknek nevezték ki.

Ezután következett a legjobban várt döntés, az éttermi társelnök személyéről, ahol szintén egyetlen jelölt szerepelt, Hamvas Zoltán. Ő bemutatkozó beszédében saját életpályáját ismertette a többségében szállodás közönséggel. Kifejtette azt is, mennyire fontosnak tartja az MTÜ-vel, és ezen keresztül az állami vezetéssel való párbeszédet, majd lehetséges, megoldandó feladatokról beszélt. Néhány közülük: áfacsökkentés, repiadó kérdése, 2021-ben a Vadászai Világkiállításon való aktív részvétele az MSZÉSZ-nek stb. A tagság ezt követően 78 százalékban bizalmat szavazott az új társelnöknek, 12 százalék nemmel voksolt, 10 százalékuk tartózkodott.

Végül Könnyid László elnök nemcsak az idei év teendőiről beszélt, hanem 2018-ról is, hiszen akkor lesz a szakmai szervezet éppen félévszázados- Ígértet tett arra, mindent megtesz annak érdekében, hogy vezetése alatt az MSZÉSZ politkamentes szrevezet legyen, ámde olyan szakmai platform, amely a politikával, az állam vezetőivel beszélőviszonyban van és marad is.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai