hirdetés
hirdetés

Nagyon tekernek a franciák

Soha nem használták még ilyen sokan a párizsi Bubit: közel 190 ezer kölcsönzést mértek június 23-án a párizsi közbringahálózaton.

hirdetés

A Vélib’ 13 éves fennállása alatt ez volt a valaha volt legmagasabb érték a francia fővárosban. Közel 190 ezer, egészen pontosan 189 430 kölcsönzést mértek kedden a „párizsi Bubikon”. Ez új rekord a rendszer 13 éves fennállása óta, adja hírül a forbes.hu portál.

en.parisinfo.com / fotó: Alain Longeaud
en.parisinfo.com / fotó: Alain Longeaud

A Vélib’ névre hallgató közbringarendszer 2007. júliusában kezdte meg működését a francia fővárosban. A rendszer erőssége, hogy folyamatosan bővül: a rekorddöntés napján összesen 1380 állomás és 189 ezer bringa várta a felhasználókat a fővárosban és a környező 55 településen.

Csak idén májusban közel 2,9 milliószor utaztak, és 10,3 millió kilométert tekertek a felhasználók. A napi 190 ezres szám jelentős ugrást takar, mivel április végén még körülbelül hatodennyi úthoz választották a közbiciklit – igaz, ez az adat sem reprezentatív, hiszen a járványhelyzet mélypontjáról van szó.

Egy korábbi, átlagos napon körülbelül 80-90 ezer kölcsönzés történt, az új rekord ehhez a bázishoz viszonyítva duplázást jelent. A bővülésben a járványhelyzet mellett egyébként szerepe lehetett annak is, hogy új típusú, elektromos rásegítésű bicikliket is bevetettek. Ezt bizonyítja az is, hogy a közel 190 ezer út több mint fele, összesen 100 ezer kölcsönzés elektromos rásegítésű biciklivel történt.

(forrás: Forbes)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai