''Namégegyszer'': Fesztiválturizmus

Az alábbi kedvcsináló sorokkal olvasóinkat is várjuk a 2016. október 7-én rendezendő szakmai könyvbemutatóra, mely során újabb betekintést nyerhetnek a fesztiválok világába mind elméleti, mind gyakorlati szempontból. A Fesztiválturizmus című szakkönyv a fesztivál és a turizmus kölcsönhatását vizsgálja: kitérve többek között a kínálati-keresleti piacokra, a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásokra, vagy akár a szervezési szempontokra. A kötet a 2014-ben megjelent kulturális turizmus témájú könyv folytatásaként kerül hamarosan az önök kezébe.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Néhány szó ízelítőül a tartalomjegyzékből: szinergiák, fenntarthatóság, fesztiválmarketing, kultúrafogyasztás és turisztikai mobilitás. Körképet adva a fesztiválokról, a kötet gyakorlatból szemezgetett példáin keresztül foglalkozik a zenei, a művészeti, a folklór-, a gasztro- és borfesztiválokkal éppúgy, mint a hagyományőrzésre építő vígasságokkal és karneválokkal. Az egyre tudatosabb és zöldebb Sziget mellett nem maradhatott ki Eszterháza vagy Alsómocsolád sem, sőt fejezetei magukkal ragadják az olvasót Kárpátaljára, majd Észak-Itáliába, meg sem állva egészen Kongóig. És akkor nem beszéltünk még a szezonális téli vagy nyári programokról – de tegye meg mindezt helyettünk e nívós gyűjtemény. Ha mindez mégsem bizonyulna elegendőnek, vagy éppen a bő merítés miatt lankadna figyelmünk, megismerhetjük az anti-fesztivállá válás folyamatát is.

A könyv mindazoknak szól, akik átfogó és rendszerszerű képet szeretnének kapni a fesztiválok piacáról, ezért elsősorban kulturális és turisztikai szakembereknek, fesztiválszervezőknek, önkormányzatoknak és desztinációmenedzsereknek ajánljuk, illetve a téma iránt érdeklődő azon szakembereknek, akik új szemléletet keresnek, vagy ötleteket gyűjtenek jövőbeli fejlesztéseikhez. A gyönyörű kiállítású könyv a felsőoktatás terén is minden bizonnyal hasznos forrása lesz a tananyagfejlesztésnek: elsősorban turizmus és vendéglátás, művelődésszervezés, kulturális menedzsment és rendezvényszervezés szakokon és szakirányokon forgatják majd.

Szerkesztői a Budapesti Corvinus Egyetem oktatói: Jászberényi Melinda egyetemi docens, Ásványi Katalin és Zátori Anita egyetemi adjunktusok. Az elméleti fejezetek szerzői között megtaláljuk más felsőoktatási intézmények oktatóit is. Így például Melanie Smith, a Budapest Metropolitan Egyetem docense, Várhelyi Tamás, az Eszterházy Károly egyetem főiskolai tanára vagy Hans Wessblad, a Linnaeus University (Kalmar, Svédország) egyetemi docense. Az esettanulmányok szerzői ismert fesztiválszervezők, mint például Lobenwein Norbert (Sziget Fesztivál), turisztikai szakújságírók, mint Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakértők, mint Bódis Gábor és Horváth Endre.

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelenő könyv szakmai bemutatójára tehát október 7-én, 14 órakor kerül sor a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahová a szerzők mellett a turizmus szakmai képviselői is meghívást kaptak.

A könyv október 7-i bemutatójára ide kattintva lehet jelentkezni szeptember 25-ig.

A könyvet a Turizmus Online webshopján keresztül is megrendelheti, ehhez kattintson ide!


Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.
Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont

Esztergom megnyitotta az idei rendezvényszezont 

Esztergom minden korábbinál színesebb rendezvényszezont nyit az idei évben.
Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.