hirdetés
hirdetés

Nanhai: kínai kerület kungfuval és operával

Turisztikai szakemberek előtt mutatkozott be egy kínai város, a Kuangtung tartományban lévő Foshan Nanhai kerülete november 20-án.

hirdetés

Nanhai kerület Hongkongtól, Makaótól és Kantontól egyaránt két-két és fél óra távolságra található. A magyar turistáknak a legegyszerűbb Hongkongig repülővel utazni, majd az ott tartózkodás ideje alatt felkeresni ezeket a városokat.

A kínai turisztikai szakemberek, kerületi képviselők, beutaztató egyesületek vezetői közül többen hangsúlyozták, hogy mindkét országnak egyaránt fontos, hogy közvetlen emberi kapcsolatok alakuljanak ki, mert az a turizmus legfontosabb eszköze, valamint, hogy egyre több turista keresse fel a két országot, és ismerkedjenek egymás kultúrájával.Nanhai kerület turisztikai kínálatát filmen is bemutatták, és több kínai kerületi képviselő sorolta fel az érdekességeket: a híres kungfu tábort és iskolát, a sárkányhajózási központot, a tartományi operát, a kézműves tanfolyamokat és a gasztronómiai érdekességeket.

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara elnöke a két ország jó kapcsolatát megemlítve elmondta, hogy a Kínai Turisztikai Hivatalnak is működik képviselet Budapesten, ahol hazánk mellett többi kelet- és közép-európai ország aktuális ügyeit is intézik. A közelmúltban gimnáziumi képzéssel bővült XV. kerületi Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium, amely egyedülálló Közép-Európában: huszonnégy diák részvételével gimnáziumi szinten is elindult a kínai nyelvű oktatás. Az oktatási együttműködésről szóló megállapodás értelmében a kínai kormány nyelvkönyveket, tankönyveket biztosít és pénzügyi támogatást nyújt az iskolának, vendéglektorokat küld és magyar tanárokat fogad szakmai gyakorlaton Kínában, valamint kínai táborozási lehetőséget biztosít az itt tanuló diákoknak. Azok pedig, akik az ELTE kínai tanári mesterszakán tanulnak, illetve a pekingi egyetemen magyar nyelvi képzésben vesznek részt, ebben az iskolában végezhetik a szakmai gyakorlatot. A tizenkét éve alapított magyar-kínai két tanítási nyelvű iskolába már csaknem négyszáz diák jár, akiket negyven tanár oktat.

Dr. Szalók Csilla (Budapesti Gazdasági Egyetem) arról számolt be, hogy több kínai diákjuk is van, akik megismerik hazánkat, jó személyes kapcsolatokat alakítanak ki, és turistaként egyre többen jönnek majd vissza Magyarországra.

Kuan Yin szobra Foshan városában (Forrás: Wikimedia Commons)
Kuan Yin szobra Foshan városában (Forrás: Wikimedia Commons)

 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai