hirdetés
hirdetés

Negyedszázados Makrovilág

Hazánk legnagyobb zarándokutazási irodája csütörtökön sajtóbeszélgetésre hívta az újságírókat, hogy ismertessék jubileumi évük programjait, és a turizmus jövőjéről feltett kérdésekre válaszoljanak.

hirdetés

Barátira sikeredett a tájékoztató, mivel Madari Gyula, a Makrovilág Utazási és Zarándokutazási Iroda igazgatója minden zsurnalisztát ismert, tudta mikor írtak, és mit az irodáról, és nem sértődött meg akkor sem, ha legtitkosabb vágyairól kérdezték, csak egy kissé elgondolkodott. Talán azért, mert nem is voltak azok olyan hatalmas titkos vágyak. Többek között olyan embert szeretne találni, aki az irodát legalább olyan lelkesedéssel vinné tovább, mint ő és munkatársai, és szeretne néha Rómában élni, persze úgy, hogy közben azért itt, a pesti Üllői úti irodájában is dolgozhatna. Mindkettő nagy kívánság, ahogy ő mondaná: adja Isten, hogy sikerüljön!

A Fehér Páva étteremben megrendezett sajtóbeszélgetésen többek között szó esett arról is, hogy különbséget kell tenni a hitbuzgalomból zarándokló és a kulturális körutazó között.

Az igazgató méltán tartja az utazási iroda sikerének, hogy tevékenységük között ki- és beutazás, illetve belföldi vallási, kulturális, és pihenő turizmus is szerepel. Saját buszaikkal szállítják az utasokat, foglalkoznak könyvkiadással, és van egy egycsillagos szállodájuk a fővárosban, az Üllői úton, ahol elsősorban az utazási irodával utazó zarándokok szállnak meg kedvezményes áron.

Több lábon is állnak, ezek közül az egyik a vendéglátás. A Fehér Páva kellemes, és jó hírnévnek örvend, nemcsak a zarándokutazásra készülőknek. Szép kerthelyiségük, pinceéttermük és egy reformkori-éttermük is van.

Néhány sikerdátum: a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízta őket a nemzeti zarándoklatok szervezésével Szentföldre, illetve Rómába 2002-ben. A Szentföldre közel ezer emberrel mentek.

„Saját útjaink tizenöt-húsz százalékkal olcsóbbak, mint más utazási irodáké, és ez abból következik, hogy mi az utakon nem nagy nyereséghányadot realizálunk, másrészt pedig a szolgáltatásaink olyan helyeken valósulnak meg, amelyek szintén zarándokbarátok. Nem elsősorban a profit a lényeg, hanem a megfelelő szintű szolgáltatás nyújtása a zarándokok számára”- mondta Madari Gyula.

Csak mi tesszük hozzá, hogy a közel ezer utazási iroda közül manapság csak hét foglalkozik vallási turizmussal. Ezért is örülünk és gratulálunk a 25. évét is megélő Makrovilág Utazási és Zarándokutazási Iroda létrehozójának és fenntartójának.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai