Nem kell Jamie Oliver reformja az amerikaiaknak

Jamie Oliver nem kell az amerikaiaknak. A Food Revolution című dokumentum-sorozatának második részében – amiben egészséges ételek fogyasztására venné rá a fiatalokat - Los Angeles-i iskolákkal szeretett volna együttműködni, ám a hatóságok elutasították a kérelmét - adta hírül a Hírszerző.

A brit sztárszakács évek óta veszi rá a fiatalokat az egészséges életmódra, egészséges ételek fogyasztására, több műsorában tett kísérletet az iskolai menzák megreformálására. Most azonban éppen a gyorsételek és a Coca-Cola országa tett keresztbe Jamie Olivernek.

Már a Food Revolution című műsorának első részévét is lehúzták az amerikai kritikusok. A szakács a Nyugat-Virginiai Huntingtont választotta ki műsorában. Huntingtont sokan "Amerika legzsírosabb városának" nevezik. A lakók azonban túlságosan kioktatónak tartották Olivert. A város elutasítása még könnyeket is csalt az egyébként magabiztos sztárszakács szemébe. "Ezek nem értenek meg engem, mert nem tudják, miért vagyok itt" – nyilatkozta akkor Oliver. Meglepő azonban, hogy ettől függetlenül a műsor mégis nagyon nézett lett, amivel még a televíziós műsorok nívós díját, az Emmy-t is kiérdemelte.

A műsor második részében a szakács Los Angeles-i iskolákkal fogott volna össze. Az iskola azonban elutasította az együttműködést. "Úgy véljük, jobban tette volna, ha más kerületbe fekteti be energiáját és idejét" – hangzott az indoklás az iskolák részéről. "Bármennyire is örülünk az egészséges táplálkozás népszerűsítésének, úgy gondoljuk, hogy elég lesz a cél eléréséhez az az együttműködés, amit mi saját magunk alakítottunk ki a helyi táplálkozási- és egészségügyi szakértőkkel" – idézte a Daily Mail Melissa Infusino-t, a Los Angeles-i iskolák szóvivőjét.

Jamie Oliver most az ABC amerikai tv-csatornán és az interneten keres támogatókat. A műsor weboldalán található felhívásban azt írják: "Olyan családokat keresünk, akik szívesen vennék Jamie segítségét a konyhában, hogy együtt járják végig az akadályokkat teli utat az egészséges táplálkozás felé".

Ausztráliában azonban úgy tűnik, szívesen fogadják a sztárszakács tanácsait. Ipswich város ugyanis összefogott Oliverrel, aki berendezhet egy főzőközpontot és online főzőiskolát is nyithat. Queensland vezetősége – 4 évre elosztva - 1,8 millió euróval támogatja a kezdeményezést. (Hírszerző)


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?