hirdetés

Nem kell Jamie Oliver reformja az amerikaiaknak

Jamie Oliver nem kell az amerikaiaknak. A Food Revolution című dokumentum-sorozatának második részében – amiben egészséges ételek fogyasztására venné rá a fiatalokat - Los Angeles-i iskolákkal szeretett volna együttműködni, ám a hatóságok elutasították a kérelmét - adta hírül a Hírszerző.

hirdetés

A brit sztárszakács évek óta veszi rá a fiatalokat az egészséges életmódra, egészséges ételek fogyasztására, több műsorában tett kísérletet az iskolai menzák megreformálására. Most azonban éppen a gyorsételek és a Coca-Cola országa tett keresztbe Jamie Olivernek.

Már a Food Revolution című műsorának első részévét is lehúzták az amerikai kritikusok. A szakács a Nyugat-Virginiai Huntingtont választotta ki műsorában. Huntingtont sokan "Amerika legzsírosabb városának" nevezik. A lakók azonban túlságosan kioktatónak tartották Olivert. A város elutasítása még könnyeket is csalt az egyébként magabiztos sztárszakács szemébe. "Ezek nem értenek meg engem, mert nem tudják, miért vagyok itt" – nyilatkozta akkor Oliver. Meglepő azonban, hogy ettől függetlenül a műsor mégis nagyon nézett lett, amivel még a televíziós műsorok nívós díját, az Emmy-t is kiérdemelte.

A műsor második részében a szakács Los Angeles-i iskolákkal fogott volna össze. Az iskola azonban elutasította az együttműködést. "Úgy véljük, jobban tette volna, ha más kerületbe fekteti be energiáját és idejét" – hangzott az indoklás az iskolák részéről. "Bármennyire is örülünk az egészséges táplálkozás népszerűsítésének, úgy gondoljuk, hogy elég lesz a cél eléréséhez az az együttműködés, amit mi saját magunk alakítottunk ki a helyi táplálkozási- és egészségügyi szakértőkkel" – idézte a Daily Mail Melissa Infusino-t, a Los Angeles-i iskolák szóvivőjét.

Jamie Oliver most az ABC amerikai tv-csatornán és az interneten keres támogatókat. A műsor weboldalán található felhívásban azt írják: "Olyan családokat keresünk, akik szívesen vennék Jamie segítségét a konyhában, hogy együtt járják végig az akadályokkat teli utat az egészséges táplálkozás felé".

Ausztráliában azonban úgy tűnik, szívesen fogadják a sztárszakács tanácsait. Ipswich város ugyanis összefogott Oliverrel, aki berendezhet egy főzőközpontot és online főzőiskolát is nyithat. Queensland vezetősége – 4 évre elosztva - 1,8 millió euróval támogatja a kezdeményezést. (Hírszerző)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai