hirdetés
hirdetés

Nem mindegy, mikor hirdetünk a keresőben

Az utazási vállalkozások könnyen elpazarolhatják pénzüket, ha rossz időben vásárolnak hirdetést a Google keresőrendszerében.

hirdetés

A keresőmarketing-specialista Greenlight legfrissebb jelentése szerint a legtöbb, utazással kapcsolatos keresés a Google-ben hétfőn történik, és számuk fokozatosan csökken a hétvége felé. A legkevesebb utazással kapcsolatos keresés szombaton történik, és vasárnap is csupán egy hajszállal több, az utazási irodák ezzel szemben túlértékelik a hétvégi keresések számát. A Greenlight májusban nyomon követte, rögzítette és kielemezte a brit piacon az utazási irodai ügyfelek online viselkedését.

A május 14-ével kezdődő hét tapasztalata azt mutatják, hogy a legtöbben hétfőn keresnek utazási ajánlatokat, a szerdai nap a második helyre került, majd vasárnapig fokozatosan csökkent a keresések száma.

A Greenlight megvizsgálta a négy legnagyobb utazási iroda hirdetési szokásait (First Choice, Low Cost Holidays, On The Beach, Travel Republic Thomas Cook and Thomson), és kiderült, hogy szinte ugyanazt licitálási stratégiát folytatják a Google keresőfelületén. Ugyanakkor a hirdetők többsége nem ismeri fel annak fontosságát, hogy a hétfő a legerősebb nap a keresések szempontjából, míg a szombat és a vasárnap kifejezetten gyenge ebből a szempontból. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk