Nem zár be a soproni Szieszta

A soproni hotelek közül a Szieszta szálloda beszállítói már csak készpénz ellenében szállítanak árut, s a hozzáértők szerint ez nem jó jel. A szálloda élére pár napja új igazgatót neveztek ki - írja a Kisalföld.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A soproni szállodákban és a szállásadó helyeken átlagban több mint harmincszázalékos volt idén a visszaesés. Ennek következtében több vendéglátó-ipari egység került kedvezőtlen anyagi helyzetbe: erősödött a verseny a piacon, ami az árak eséséhez vezetett. Emiatt több szálloda talpon maradása kérdésessé vált - írja a Kisalföld.
A város "hatszáz ágyas" szállodája néven közismert Hotel Sziesztának a beszállítói például már csak készpénzért szolgáltatnak. A hozzáértők szerint ez nem jó jel, a beszállítói bizalom elvesztésére utal. Olyan híreszteléssel is találkoztunk, hogy a szállodát bezárják.
A Szieszta élére azonban pár nappal ezelőtt Csehi István személyében új igazgatót neveztek ki. - Nem akarunk a velünk szemben lévő, bezárt Maroni szálló sorsára jutni, a szálloda anyagi helyzetének rendbetétele a legfontosabb célom - nyilatkozta a Kisalföldnek az új direktor. - A Szieszta a város gyönyörű helyén fekszik, van törzsközönsége, ráadásul jövőre ünnepeljük megnyitása negyvenedik évfordulóját. Középtávú terveink között ennek megfelelően felújítását, energiaracionalizálását is feladatunknak tekintjük. Rövid távon a legsürgősebb teendőnk a bevételeink növelése és a kiadásaink minimalizálása. Mindezt olyan módon, hogy ez a legkevésbé se menjen a vendéglátás színvonalának a rovására.
Terveink szerint nyitunk a város felé: programjainkkal szeretnénk aktívan bekapcsolódni a város vérkeringésébe, valamint újra szeretnénk megnyitni a kilencedik emeleten egykoron működött bárt, amely csodálatos panorámájával vonzerőt jelenthet helyieknek, idelátogatóknak egyaránt - zárta az új igazgató.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.