hirdetés

Nem zár be a soproni Szieszta

A soproni hotelek közül a Szieszta szálloda beszállítói már csak készpénz ellenében szállítanak árut, s a hozzáértők szerint ez nem jó jel. A szálloda élére pár napja új igazgatót neveztek ki - írja a Kisalföld.

hirdetés

A soproni szállodákban és a szállásadó helyeken átlagban több mint harmincszázalékos volt idén a visszaesés. Ennek következtében több vendéglátó-ipari egység került kedvezőtlen anyagi helyzetbe: erősödött a verseny a piacon, ami az árak eséséhez vezetett. Emiatt több szálloda talpon maradása kérdésessé vált - írja a Kisalföld.
A város "hatszáz ágyas" szállodája néven közismert Hotel Sziesztának a beszállítói például már csak készpénzért szolgáltatnak. A hozzáértők szerint ez nem jó jel, a beszállítói bizalom elvesztésére utal. Olyan híreszteléssel is találkoztunk, hogy a szállodát bezárják.
A Szieszta élére azonban pár nappal ezelőtt Csehi István személyében új igazgatót neveztek ki. - Nem akarunk a velünk szemben lévő, bezárt Maroni szálló sorsára jutni, a szálloda anyagi helyzetének rendbetétele a legfontosabb célom - nyilatkozta a Kisalföldnek az új direktor. - A Szieszta a város gyönyörű helyén fekszik, van törzsközönsége, ráadásul jövőre ünnepeljük megnyitása negyvenedik évfordulóját. Középtávú terveink között ennek megfelelően felújítását, energiaracionalizálását is feladatunknak tekintjük. Rövid távon a legsürgősebb teendőnk a bevételeink növelése és a kiadásaink minimalizálása. Mindezt olyan módon, hogy ez a legkevésbé se menjen a vendéglátás színvonalának a rovására.
Terveink szerint nyitunk a város felé: programjainkkal szeretnénk aktívan bekapcsolódni a város vérkeringésébe, valamint újra szeretnénk megnyitni a kilencedik emeleten egykoron működött bárt, amely csodálatos panorámájával vonzerőt jelenthet helyieknek, idelátogatóknak egyaránt - zárta az új igazgató.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk