hirdetés
hirdetés

New York-i advent Frei Tamás szemével

Frei Tamás tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Igazi világpolgár, aki otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, harmadik otthona pedig az Atlanti-óceán floridai partvidéke. Egyik kedvenc városát, New Yorkot, idén az adventi időszak kezdetén látogatja meg: a Morton’s Légi Utazási Irodával való szoros együttműködés részeként egy rendhagyó, gasztronómiai és kulturális fókuszú városlátogatáshoz csatlakozik szakértőként, mesélőként.

hirdetés

A különleges, adventi városlátogatás letér a turisták kitaposott ösvényeiről, és rendhagyó, szakértő vezetéssel fedi fel New York City belső titkait, ahogy csak az ott élők látják. A Nagy Almában annyira színes és varázslatos az advent, mint sehol máshol. Hatalmas karácsonyfák, korcsolyázók, elképesztő kirakatok, fények, hangulatok, világbajnok ételek és éttermek. Minden ünnepi, kellemes, örömteli és laza ilyenkor. Ez a legjobb időszak valami különlegeset megtapasztalni ebből a vibráló energiákkal teli városból.

Frei Tamás az úton Méhész Zsuzsa, idegenvezető és újságíró társa lesz. Zsuzsa írásai a Dining Guide és a Földgömb Magazinok oldalain olvashatók gasztronómiáról, különleges látnivalókról. New York Cityben a helyiek ritmusában és tapasztalatával közlekedik. Szereti a járatlan utakat, egyedi élményeket – megmutatni is.

A városlátogatás résztvevői 4 éjszakát fognak a világ legizgalmasabb metropoliszában tölteni, rögtön az első reggelen Manhattan képeslapra kívánkozó, népszerű és kevésbé ismert látnivalói következnek: egy fordított zodiákus, egy titkos vágány, egy felhőkarcoló, amely szimbólummá vált, egy New York cheesecake, egy Munkácsy-festmény, egy híres utcasarok, ahol felfújja a lányok szoknyáját a szél, egy utánozhatatlan kávé, egy luxustízórai a város legjobb élménypiacán, rengeteg csodás (és nem a turistabóvli) karácsonyi ajándék az otthoniaknak. A nap folyamán Frei Tamás is a csoporttal tart, aki – többek között – arról árul el kulisszatitkokat, hogy milyen Amerikában élni, milyennek látja az USA-t, és hogy az amerikaiak hogyan látják Magyarországot.

A csoportos út során a lehető legtöbbször hódolnak a kulináris élvezeteknek: felfedezik a kihagyhatatlan kínai negyedet és Little Italy-t, a város legrégebbi tavernájában megkóstolják George Washington kedvenc pitéjét, és egy mesés, a Nagy Gatsby-ből ismerős enteriőrrel rendelkező bárban is kikötnek.

A hasonlóan különleges, vagy az adott héten kimagaslóan kedvező ár-érték arányú amerikai utazási lehetőségeknek az iroda külön oldalt szentel Heti Deal néven. A Morton’s Travel Facebook oldalán a következő hetekben népszerűsítő nyereményjátékot tartanak, amely során Prágába vagy Milánóba nyerhetnek páros repülőjegyeket az érdeklődők.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai