hirdetés
hirdetés

New York ismét a csúcson

Idén ismét csúcsot dönt New York turisztikai ipara. A legfrisebb adatok szerint a szokásos újévi partiig 54 millió látogató kereste fel a Nagy Almát.

hirdetés

A rekord számú látogató gazdasági értelmben is csúcsot jelent, hiszen  ők idén közel 60 milliiárd dollárt hagytak a város éttermeiben, szállodáiban és áruházaiban. A turisztikai iparágban foglalkoztatottak száma az év végére meghaladja a  370 ezret, ami jól mutatja a turisztikai ipraág jelentőségét. Michael Bloomberg, a hatalmas város polgármestere optimistán látja a jövőt is: jövőre 55 millió látogatóra számít.

A statisztikai adatok szerint a new yorki turista invázió 2002 óta töretlen, ami azt jelenti, hogy tíz év alatt 20 millióval nőtt a hazai és külföldi látogatók száma. Mindez megmutatkozik a szállodai foglaltsági adatokban is: idén 30 millió szállodai vendégéjszakát értékesítettek, ami azt jelenti, hogy a kihasználtság 87,8 százalékos volt. Az átlagos szobaár is elképesztően magas: 296 dollár. (Ez 4 százalékos emelkedés 2012-höz képest.) Így nem csoda, ha további jelentős fejlesztések várhatók e téren is: a hotelszobák sztáma jövőre eléri a százezret. Markán változás érzékelhető a turisták körében: egyre többen látogatják a város múzeumait és színházait is. Az úgynevezett "kulturális" turisták száma idén elérheti a 26 milliót.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai