Aratott a Nobilis Pálinkafarm

A Nobilis Pálinkafarm arany- és ezüstérmeket szerzett a világ egyik legismertebb és legjelentősebb versenyének számító World Spirits Award-on. 

A klagenfurti megmérettetésen idén 30 ország 400 párlata indult. A 11. alkalommal megrendezett versenyt a Nobilis Irsai Olivér Szőlőpálinka, valamint a Nobilis Szilvapálinka egyaránt aranyéremmel, míg a Nobilis Vilmoskörte-, Birs-, Meggy- és Barackpálinka ezüstéremmel zárta. A Nobilis pálinkák versenyen elért teljesítménye révén a Nobilis Pálinkafarm a World Spirits Award 2014 Master-Class Pálinkafőzde díját is elnyerte.

A lassan negyedévszázados Destillata a szakma másik legelismertebb versenye, amelyen a nevezők száma ezúttal rekordot döntött: a salzburgi Destillata 2014-en 183 főzde és 1700 nevezett tétel vett részt. A Nobilis Pálinkafarm a rekordszámú résztvevő között 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, melynek köszönhetően a 29 magyar induló közül dobogós helyen végzett.

 

Nobilis Kristóf szavait idézve: „Az élet öröme apró dolgokon múlik. A pálinka is egy

apróság, ami élvezetessé teszi a pillanatot. Ebből is a legjobbat érdemeljük. Ezért határoztam el, hogy olyan pálinkát hozok létre, amivel én is szívesen fűszerezném mindennapjaim, és amit a barátaimnak is szívből ajánlhatok. És mivel az én családom nevét viseli, fontosnak tartom, hogy mindig büszke lehessek rá. Hiszen így mindenki egyből tudja, hogy kitől ered a párlat, amit a poharába önt. A Nobilis nevet csak a legjobb minőségű pálinka kaphatja meg.”

 


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?