hirdetés
hirdetés

Nyári konzulátus nyílik Szalonikiben

Ideiglenes konzulátus kezdi meg hétfőn működését a görögországi Thesszalonikiben, a képviselet a környéken nyaraló magyaroknak nyújt segítséget - mondta Nagy Anna külügyi szóvivő az MTI-nek..

hirdetés

Kiemelte: a horvátországi Splitben működő külképviselet után ez a második magyar ideiglenes konzulátus. Splitben már nyolc éve van ideiglenes konzulátus nyaranta, és az ott szerzett nagyon jó tapasztalatok alátámasztották, hogy azokon a helyeken, ahol sok magyar nyaral, fontos, hogy helyben is elérhető legyen a konzuli segítség - mutatott rá a szóvivő.

Hangsúlyozta: azért döntöttek úgy, hogy Theszaloníkiben nyitják meg a konzulátust, mert Észak-Görögország a magyarok egyik legkedveltebb úti célja, évente több százezer turista érkezik Magyarországról. A térség központja, az ország második legnagyobb városa ugyanakkor csaknem 500 kilométerre fekszik Athéntól, ahol a magyar nagykövetség működik, márpedig hasznos, ha a nyaralók szükség esetén a közelben is kaphatnak segítséget - magyarázta.

Nagy Anna közölte: a theszaloniki konzulátus két hónapon át, július 14. és szeptember 12. között érhető el. A konzulátust Torzsa István diplomata vezeti, akivel a 00 30 695 168 2975-ös telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai