hirdetés

Nyerő selfie a győztes csapatról

Január 23-án este a Corinthia Hotel Budapest Báltermében tartották a hazai szállodások immár második alkalommal kiírt pályázata, az Év Szállodája 2014 díjkiosztó ünnepségét közel kétszáz vendég részvételével. Három-, négy- és ötcsillagos kategóriában hirdettek győzteseket, emellett a szakmai zsűri különdíjakat is kiosztott, amelyeket a házak kiváló üzemeltetéséért és innovációjáért ítéltek oda. Interjúink a győztes szállodák képviselőivel készültek.

hirdetés

Háromcsillagosok: Bo18 Hotel***superior Szabó Ákos, a BoHotels tulajdonos/igazgatója:

– Erős volt a kategóriánk mezőnye, legjobban az Ibisektől tartottam. Nem is számítottam rá, hogy minket hoznak ki győztesnek, csupán eljöttünk ünnepelni, együtt lenni a többiekkel, hiszen olyan ritkán van erre módunk az egész éves kemény munka során. Nagyon örülünk a kitüntetésnek, de annak még jobban, hogy a vendégeink is díjazzák a munkánkat: átlagban 92 százalékos az éves töltöttségünk. Sok a visszatérő vendégünk, mindenhonnét érkeznek hozzánk. A svédek különösen szeretnek bennünket, mert a Bo név miatt azt hiszik, svéd kapcsolatunk van, pedig ez csupán a testvérem, Balázs és az én nevem vége, a 18 meg a házszámot jelenti a „nyócker” egyik utcájában. Tavasszal nyitjuk meg a Bo33-at: az új ház a 33. szám alatti épületben nyílik majd meg.

Négycsillagos fővárosiak: Mamaison Hotel Andrássy Budapest

Nagy-Szász István szállodaigazgató: – Nálunk az egész csapat nyert, ebben rejlik az erőnk. Ezért is készítettünk selfie-t magunkról a díjkiosztón: hogy akik most nem lehettek itt, velünk örülhessenek. Titkunk, hogy a kulcspozíciókba erős emberek kerültek, köszönhetően annak, hogy a ház tulajdonosa tudja, a sikerhez vezető útnál ez meghatározó. Szeretik a vendégeink, hogy a szobáink mérete lenyűgöző, a recepciónk kicsi és otthonos, és a hozzánk szervesen tartozó étterem, a La Perle Noire nem egy üresen tátongó, halott tér, hanem vendégekkel, élettel teli, különleges gasztronómiát kínáló élmény, amely a fővárosiak egy kedvenc helye is.

Kattintson a képre a galériához! (Fotó: Csárdás Ferenc)
Kattintson a képre a galériához! (Fotó: Csárdás Ferenc)

Négycsillagos vidékiek: Hotel Európa Fit****superior

Könnyid László szállodaigazgató: – Kétszáz ember csapatmunkája kapta ezt az előkelő kitüntetést, a díj számunkra az elmúlt három év alatt átgondolt koncepció mentén zajló felújítás elismerését is jelenti. A gyógyászati részlegünket átalakítottuk, önálló gasztronómiai vonalat vezettünk be, és kimondottan a fiatal vendégkör számára alakítottunk ki új szolgáltatásokat. Ritka az a tulajdonosi mentalitás, amely teret enged az újdonságoknak, hisz bennünk, visszaforgatja a tőkét, így folyamatosan tudunk fejlődni. A személyzet képzését, továbbképzését is megoldjuk házon belül. A tavalyi évünk sikeres volt, számos rangos nemzetközi és hazai elismerést söpörtünk be, idén pedig tizenöt éves a ház, a jubileum külön alkalom arra, hogy újabb ajánlatokkal lepjük meg a vendégeinket. Minden hét másról szól nálunk, újabb és újabb programokkal, csomagokkal rukkolunk elő.

Ötcsillagosok: Corinthia Hotel Budapest

Szabó Szabolcs igazgatóhelyettes: – Erős volt az ötcsillagosok mezőnye, én arra saccoltam, hogy két ház közül kerülhet ki a győztes: az egyik a miénk, a másik a sárvári Spirit. Öt éve dolgozom itt, három éve menedzseri pozícióban, a környezet, a miliő, az épület 120 éves történelme, patinája, a bálterem, amely egyértelműen a ház ékköve – mindennap gyönyörködöm benne, mert nincs ehhez fogható. Egy szállodás életében megszokott, hogy két-három évente másik házba kerül. De itt, a Corinthiában évek óta annyira jó a gárda, hogy szinte nincs is fluktuáció. Nem véletlenül szoktuk az igazgatónkkal, Thomas Fischerrel emlegetni: ez az a hely, ahonnét majd nyugdíjba szeretnénk menni.

A pályázatra tizenöt szálloda jelentkezett.

A zsűri az alábbi fő szempontokat vette figyelembe:

– a szálloda üzleti, piaci teljesítménye a versenytársakéhoz képest

– a szolgáltatások minősége, a nyilvános vendégvélemények összesítése, mystery vizsgálatok

– HR-munka, a munkatársak motiválása

– innováció

– CSR társadalmi felelősségvállalás

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai