hirdetés

Nyitás előtt a Zöld Matrjoska

Juhász Natasa, aki nyitotta, majd hirtelen bezárta sikeres orosz bisztróját, a Matrjoskát a pesti Palotanegyedben, újranyitja éttermét. De nem a korábbit. Egy másikat.

hirdetés

A pesti Palotanegyed egyik leghangulatosabb vendéglátóhelye volt tavaly nyárig az orosz Matrjoska, ahol isteni orosz bisztróételeket kínáltak - tökéletesen elkészítve, és a hely designja is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy aki csak ellátogatott oda - imádta. Ám a tulajdonosnő, Juhász Natasa az orosz kultúrbisztrónak is nevezett gasztrohelyet egyik napról a másikra bezárta. Méghozzá nem akármilyen okból: mivel ő is, és családja is egy jóideje nem evett már húst, és alkoholt sem fogyasztanak - ezért számára nem látta értelmét többé az ilyen jellegű vendéglátásnak. Erről egy kedves, közvetlen videóüzenetben számolt be vendégeinek, amelyben többek közt a vegán életmódváltásról beszélt, és arról 2017 június elején teszi ki a Matrjoskára a táblát: Zárva.

Most azonban Natasa ismét nekilát a vendéglátásnak, méghozzá a régi helye közelében, szintén a Kálvin tér szomszédságában, a Baross utca elején nyitja e héten új helyét Zöld Matrjoska néven. Az elnevezésből is látszik - apró vegán éttermet nyit, mindössze 6-7 asztallal a vendégtérben, alapvetően elvitelre berendezkedve, de a gasztronómia területén most sem ismer tréfát: a legmagasabb szinten kínálja majd orosz alapra készített vegán fogásait a látványkonyhán. Az orosz stílusjegyeket viselő hely designját ismét Bolgár Dávid készítette, ahogy a Matrjoska belsőépítészetét is anno rábízták.

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai