hirdetés
hirdetés

Olaszország: szigorítás enyhítéssel

Ezt vajon hogy csinálják?

hirdetés

Súlyos rendbontásokba torkollottak szombat este Rómában az oltási kampány és a koronavírus-járvány miatti intézkedések elleni tüntetések, adja hírül a euronews.com portál.

A több ezer tiltakozóból álló tömeg többször összetűzésbe került a rendőrökkel. Néhol gumibotokkal, paprikasprayjel és vízágyúkkal próbálták megfékezni a feldühödött embereket, akik megpróbáltak áttörni a kordonokon, és petárdákkal dobálták meg a rendőröket. Négy embert őrizetbe vettek.

A tüntetéseket az váltotta ki, hogy október 15-től Olaszországban védettségi igazolással kell rendelkeznie az összes munkavállalónak. Amíg ezt nem pótolják, felfüggesztetik őket az állásukból és fizetést sem kapnak.

 
 
A szigorú intézkedést azért vezeti be az olasz kormány, mert a lakosság 15 százaléka még egyetlen oltást sem kapott, hétfőtől viszont jelentős enyhítések lesznek. Feloldják a nézőszám korlátozását a mozikban és a színházakban, valamint a sportlétesítményekbe is jelentősen több embert engednek be, mint eddig. A diszkók zárt termeiben a lehetséges vendégszám ötven százalékát fogadhatják, szabadtéri szórakozóhelyeken 75 százalékot. Védettségi igazolást továbbra is mindenhol fel kell mutatni, és a szájmaszk viselése is kötelező marad, amelyet tánc és fogyasztás közben azonban le lehet majd venni.
Szabálysértés esetén első alkalommal az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtják, második szabálysértéskor tíznapos bezárást kockáztat.
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!