hirdetés
hirdetés

Önállóan is fürödhetnek a mozgáskorlátozottak a Balatonban

A LEADER Térségek közötti együttműködési pályázat keretében mozgáskorlátozottak részére kifejlesztett vízi bejárót helyeztek el a balatongyöröki Holiday Sportcentrumban. Az innovatív bejáró átadási ünnepségén részt vett és beszédet mondott Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár is.

hirdetés

„Végre adott a lehetőség, hogy ne a fa árnyékában a család többi tagjának segítségére várakozzunk, hanem önfeledtebben tölthetjük el a vízparti vakációt” – fogalmazott Szekeres Pál. A helyettes államtitkár arra biztatta minden sorstársát, hogy idén nyáron bátran „próbálja ki a Balatont”, használja ki szeretteivel a tó partján töltött időt, és köszönetet mondott az ötletgazdáknak, valamint a szervezőknek az innovatív kezdeményezésért.

A sajtótájékoztatón elhangzott: a mozgásukban korlátozottak vízparti szórakozását megkönnyítő szerkezet nem csak a kerekes székeseknek, hanem a mozgáskoordinációs zavarokkal küzdőknek és az idős embereknek is segítséget nyújt. A szerkezet működtetéséhez nincs szükség kezelőszemélyzetre, ezáltal csökken a felhasználók kiszolgáltatottság-érzése. A tervezés során fontos szempont volt, hogy az alkatrészek mindegyike környezetbarát anyagból készüljön. Emellett a szék mozgatásáról a vízi energia, a vezérlésről a napenergia gondoskodik, üzemeltetése gazdaságos, biztonságos és sekély partszakaszokra, akár 50 cm-es vízállásra is telepíthető.

A pályázat keretében további 7 balatoni település gazdagodik akadálymentes vízi bejáróval: a közeljövőben Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Balatonfűzfő, Balatonudvari, Kővágóörs, Révfülöp és Zánka strandjain is könnyebben hódolhatnak az úszás és a fürdőzés örömeinek az érintettek.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma)

(forrás: kormany.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai