Operabarátoknak, éjszakai vacsorázóknak nyílt új hely a fővárosban

A Magyar Állami Operaház nyílt pályázatot írt ki teljes gasztronómiai kínálatának átalakítására. A tendert a Zsidai Gasztronómiai Csoport nyerte meg. A családi vállalkozás alakíthatta ki a kávéházat, a bárokat az Operában és az Erkel Színházban, és ők is üzemeltethetik a jövőben.

Az október 18-i, az Operaház két új gasztronómia egység megnyitásakot tartott tájékoztatón Zsiday Zoltán Roy elmondta, a koncepció megalkotásához a világ tizenkét leghíresebb operaházát tanulmányozták, így például a sydney-it, valamint a londoni Royal Opera House-t.

Szándékaik szerint a Hajós utca felől is megközelíthető kisebb kávézóban ebédelni, uzsonnázni, éjféli vacsorát elfogyasztani is lehet majd, a másik új, impozáns egység viszont – amihez egy elegáns terasz is tartozik kilátással az Andrássy útra (no meg az évek óta zárva tartó, egyre lerobbantabb állapotban kerülő volt Balettintézetre) csak az előadások előtt, közben és után egy órával látogatható a nézőtér felől. Itt nemcsak magyar pezsgőt, szendvicset, desszertet kínálnak, hanem a közeljövőben arra is lehetőség lesz, hogy a néző a páholyába kérje innen a pezsgővel kísért falatokat.

Másik új egységüket – az Erkel Színház bárját most nem láthattuk, de Roy elmondta, ott is hasonló koncepcióval, minőségi alapanyagokból állították össze a kínálatot.

A belsőépítészeti és design Somlai Tibor érdeme, ő az a belső építész különben, akivel a Zsiday család már több projekten is együtt dolgozott (Pierrot, Pest-Buda, Baltazár). Az idős tervező elmondta, nem mindennapi kihívás volt számára ez a munka, hiszen júniusban bízták meg a feladattal, és mindössze három hónap volt arra, hogy a tervezés és a kivitelezés megvalósuljon minden egységben. A végeredmény egy impozáns kávéház, valamint egy grandiózus és modern bár lett, amelyek szervesen illeszkednek az Ybl Miklós tervezte térbe.


Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.