hirdetés

Orbán Ráhelé lehet az egerszalóki Saliris Resort

A Magyar Fejlesztési Bank már több mint két éve nem talál vevőt az egerszalóki Saliris Resortra, most azonban végre elkelhet a szálloda. A 24.hu információi szerint pedig a vevőjelölt nem más, mint Orbán Viktor legidősebb lánya, Ráhel.

hirdetés

Még 2013 novemberében írt ki pályázatot az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelre a beruházó Szalók Holding Zrt. felszámolásával megbízott Nemzeti Reorganizációs Nonprofit (NRN) Kft., a szálloda a Magyar Fejlesztési Bank tulajdonában van, amelynek azóta sem akadt vevője.

A 24.hu úgy tudja, most azonban ukrán befektetőket, sőt magát Mészáros Lőrincet is beelőzi a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel a hotel megszerzésében.

A felszámolás alatt is folyamatosan működő, négycsillagos, 200 szobás szállodát, valamint a hozzá tartozó gyógyfürdőt és strandot 9 milliárd forint plusz áfa irányárral hirdették meg, a minimálár – amelyen még ajánlatot lehetett volna tenni – ennek hetven százaléka, azaz 6,3 milliárd forint volt.

Az ukránok végül nem jöttek Egerszalókra, és sokáig tényként kezelték, hogy Mészáros Lőrinc lesz a vevő. A hotelben az utóbbi fél évben több vezetőt is lecseréltek. Azóta négy igazgatótól váltak meg és hoztak helyükre újakat.

Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel (Forrás: salirisresort.hu)
Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel (Forrás: salirisresort.hu)


Egerszalókiak, a szálló dolgozói és a 24.hu megyeszerte több, a turizmusban dolgozó forrása – egymástól függetlenül – is arról számolt be az elmúlt hetekben, hogy már nem Mészáros Lőrinc a biztos befutó a Szalók Holding Zrt. esetében, hanem Orbán Ráhel, a szálloda alkalmazottai már kész tényként kezelik az Orbán-lány jövetelét – mondta az egyik alkalmazott.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hamarosan a teljes turizmust maga alá gyűrő új szervezet jöhet létre, ha megvalósul a hvg.hu birtokába került titkos kormányelőterjesztés, nem sokkal később pedig a kormány turizmussal kapcsolatos elképzeléseiről tájékoztatott Rogán Antal egy zártkörű háttérbeszélgetésen, melyen Orbán Ráhel is részt vett. A Nemzetgazdasági Minisztérium azonban nem adná ilyen könnyen a turizmust, a háttérbeszélgetést követően az NGM-ben egyeztettek egymással a turisztikai szervezetek.

Nem a Saliris egyébként az egyetlen, bank által értékesítésre kínált szálloda. Az utóbbi időben írtunk arról, hogy – mivel az érdeklődés mostanában egyre nagyobb az eladó szállodák és egyéb vendéglátóegységek iránt – a CIB Bank új weboldalt indított, amelyen korábban visszavett hoteleket, panziót, sőt még élményfürdőt is kínál eladásra. Az oldalon számos népszerű, négycsillagos szálloda található, de egy vidéki ötcsillagos is eladósorba került, erről ide kattintva olvashat bővebben.

(forrás: 24.hu, Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai