hirdetés

Óriásszamovár a bejáratnál, Hugoo kakassal is lehet fotózkodni

Az Utazás 2017 kiállítás két díszvendége Győr és Oroszország, a szervezők célja idén a szakmai vonalat erősíteni, hallhattuk a rendezvény sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Március 2- 5. között rendezik az ország legjelentősebb turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2017 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" pavilonjában, 20 ezer nm-nyi területen. 23 országból több mint 300 kiállító várja az érdeklődőket - jelentette be Ganczer Gábor, a főszervező Hungexpo Zrt. vezérigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón, amelynek a budapesti Matrjoska Bisztró adott helyet. A szervezéssel kapcsolatban a vezérigazgató elmondta, bár a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) idén nem tudtak együttdolgozni az előkészítői munka során - azonban volt erre egy "B" tervük, így idén nem az MTÜ segítségével szervezték a kiállítókat, hanem más megoldást választottak, és valósítottak meg.

A kiállítás belföldi díszvendége az idén Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) rendező Győr, a külföldi Oroszország, a kulturális díszvendég pedig Pannonhalma.

Az idei, immár 40 éves rendezvénysorozat fő témája az aktív turizmus. A rendezvénynek tavaly 35 ezer látogatója volt, idén ennél nagyobb érdeklődésre számítanak. Rafay János kiállításigazgató elmondta, a szakmai programok között lesz a Turisztikai Világszervezet (UNWTO) konferenciája, amely egyebek mellett a biztonság a turizmusban témát járja körbe, egy másik tanácskozáson pedig a nemzetközi sportesemények turisztikai jelentőségét vitatják meg.

Igor Szevasztyanov, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének főtanácsosa (magyarul!) kiemelte: a turizmus fontos területe az orosz-magyar együttműködésnek, a magyar turisták körében Moszkva és Szentpétervár mellett egyre népszerűbb a Bajkál-tó környéke. Az orosz turisták pedig az egészségturisztikai szolgáltatások miatt jönnek leginkább Magyarországra - mondta. A programokról még nem tudott közelebbit mondani, mert most alakítják, azonban az már biztos, hogy egy óriásszamovár várja majd a bejáratnál a látogatókat.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetője elmondta, a főváros széles kulturális és turisztikai kínálatát idén is a BFTK mutatja be, a 300 négyzetméteres standon a fürdők mellett a magyar gasztronómia, a kiemelt kulturális programok, városrészek, intézmények is bemutatkoznak.

Somogyi Tivadar, Győr alpolgármestere arról tájékoztatott, hogy nyáron az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) egy hete alatt négyezer sportoló és sportvezető lesz a városban, 1500 aktivistát képeznek ki a rendezvény lebonyolításához. Bejelentette azt is, hogy Győr megpályázza a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címet. Az Utazás 2017 kiállításon Győr 100 négyzetméteres standdal mutatkozik be, ahol kiemelt szerepet kap a nyári olimpiai sportrendezvény, valamint ennek kabalafigurája, Hugoo kakas várja a látogatókat már az Utazáson is, "akivel" bárki fotózkodhat majd.

Kérdésünkre a szervezők elmondták, idén is lesz szakmai jegy mind az első napra, csütörtökre, mind a többi napon szervezett szakmai programokra, amelyen bárki ingyenesen részt vehet - előzetes regisztráció alapján. A regisztrációt hétfőn, február 20-án élesítik a Hungexponál.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai