hirdetés
hirdetés

Országos TDM konferenciára készülnek Móron

Két éve alakult meg Móron a TDM iroda, egy év múlva már irodájuk is lett, most pedig nagyot ugrottak, pályázatukat elfogadták, és itt rendezik majd meg az országos TDM konferenciát. 

hirdetés

- Nagy elismerés ez nekünk, fel is kell készülnünk - mondta Szegedi Torella, az iroda marketing menedzsere. Ez nagy lehetőség a helyi vendéglátóknak és a turizmussal foglalkozóknak is, hiszen tanulhatnak egymástól, és kicserélhetik tapasztalataikat. Az irodájukkal szemben tájház épül, szépül a város, lesz mit mutatni az idelátogatóknak.

Most a borkirálynő-választásra készülnek, nem kis munka, de van már benne tapasztalatuk, hiszen kilenc esztendeje szervezik meg évente ezt a színes rendezvényt.

- Két hete készülünk már a borászokkal közösen, mert a versenyben részt vevő móri lányoknak a borszakmáról sok mindent kell tudniuk - mondja Torella.

A jelentkezőknek nagyközönség és szigorú bírálók előtt, nyilvánosan kell a szőlő és a bor ismeretéről, pincészetben és borkóstolásban való jártasságukról számot adniuk.
Elméleti és gyakorlati feladatok is színesítik a kulturális műsorral dúsított próbatételt. A legjobban szerepelt induló nyeri el egy évre a Móri Borkirálynő címet.
A Borkirálynő díszes mellényt, szalagot és természetesen gyönyörű koronát kap, de talán a legnagyobb elismerést az jelenti számára, hogy a következő Bornapig ő képviseli a bel- és külföldi rendezvényeken a Móri Borvidéket. Természetesen a Móri Bornapok szüreti felvonulásán is a Borkirálynő a legfontosabb szereplő, udvarhölgyei társaságában hintójából fogadhatja az ünneplő közönség gratulációját.

Az idén hetvenhetedik alkalommal megrendezendő bornapokat, a móri borvidék legnagyobb méretű rendezvényét hagyományosan október első hétvégéjén rendezik meg, szeptember 29. és október 2. között.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai