Ősz, Etyek, programhegyek

Nem csak kóstolni, enni és inni lehet Etyeken az október 23-24-i hétvégén: e-bike-os kirándulás, miniZOO és esküvő kiállítás is szerepel a programban és a lassan őszbe csavarodó táj izgalmas színvilággal várja akár a hobbifotósokat is.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ezen a hétvégén 10.00 órától nyitnak ki a pinceajtók, présházak, sonkás és sajtos, szörpös és a parasztudvar. 

Etyeken mostanában ér véget a szüret, a borászoknak tehát ez egy igen tevékeny időszak, de nem feledkeznek meg a látogatókról sem. Az október 23-24-i hétvégén is nyitott pincékkel vár mindenkit a Gasztrosétány, és nem csak azokat, akik jót szeretnének enni vagy inni, hanem azokat is akik kicsit aktívabb kikapcsolódásra, a természet közelségére vágynak. 

A nyitott pincék étel- és programajánlata:

1. Gombai Pezsgőpince

 Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

2. Milán Pince – Zalán Faház
 Palócleves
 Székelykáposzta
 Kacsazúzapörkölt házi tarhonyával
 Házi piték

3. Erdélyi Ízek Udvara és Sobol Pincészet
 Lucskos káposzta
 Miccs faszénen sütve
 Juhtúros puliszka
 Etyeki borok és szőlőpálinka

4. Árpás Laci Sonkamester Pincéje
 Sonkatál és grillételek

5. Halmi Pince
 Kistermelői folyóborok, borpárlatok és kézműves szörpök, ecetek széles választéka.

6. bOrbara Présház
 Vega borscs leves
 Csirkemell steak pikáns sütőtökmártásban, csicseriborsós kuszkusszal
 Sütőtökös brownie
 Káposztás és tökös mákos rétes
 Fűszeres szilvás frangipane
 Fahéjas gesztenye mousse
 Forró csokoládé
 Sós karamellás macaronok

7. Tátrai Pince
 A pincészet borainak kóstolója és vására

8. Rezeda Terasz
 Szarvas raguleves
 Fahéjas szilvaleves
 Vargányás gnocchi
 Aszalt szilvás kacsamell, baconbe tekerve
 Sült császár, sütőtökös-káposztás rétessel
 …és mindenféle ínyencség Etyekről
 Bor, sör, kávé

9. EtyekVin Pince, EtyekVintage
 Sütőtökkrémleves
 Grill-finomságok
 Vegán rakott káposzta
 Nagyi pitéje

10. IBI Pince: Orosz Gyula Családi Pincészete
 A pincészet borainak és pezsgőinek kóstolója és vására

11. Stelázsi Kultúrbirtok
 Finomságok a kamrából

12. Dvorák Vendégudvar
 MiniZOO
 Házias ízek: babgulyás, töltött káposzta, csülkös pacalpörkölt, grillvariációk, mézes-mustáros csirke, malacsült párolt lilakáposztával

13. Debreczeni Pince: Debreczeni – Ferenczi Családi Borászat
 Mindkét nap, 10:00-21:00 óra: a családi borászat etyeki és szekszárdi borainak bemutatása, értékesítése
 Diófás piknikételek
 Délután: harmonikazene

14. Etyeki Sajtútállomás
 Raclette
 Sajtkülönlegességek kóstolója és vására

15. Rókusfalvy Birtok
Mindkét nap:
 Vezetett, 2 órás e-bike túra akár az egész családnak. Előzetes regisztráció szükséges, keresd a rokusfalvy.hu webshopban!
 14:00 órától pohárral a kézben pincetúra – vezetett borkóstolóval
 A Rókusfalvy Fogadó kiváló fogásai
 Vasárnap, 10.00 órától Esküvő kiállítás:
Ismerjük meg a helyszínt és találkozzunk személyesen azokkal, akik a legfontosabb részletekért felelnek; eljön a vendéglátó, a cukrász, a fotós és a videós, a dekoratőrök és zeneszolgáltatók, lesz fodrász és sminkes, bemutatkozik a ruhaszalon, sőt a szertartásvezető és a ceremóniamester is!

16. Hegedűs Sajtműhely
 Bemutatkozik az etyeki raclette és etyeki morbier sajt (raclettezés: bagett-körte-hajában főtt krumpli)
 23-án sajtkészítés bemutató10:00 órától 16:00 óráig
 24-én tárlatvezetés a sajtérlelőben 11:00, 13:00 és 15:00 órától
 Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben

17. Etyek Újhegyi Kisgazdaság és Hangszerműhely
 Találkozás háziállatokkal, a baromfiudvar lakóival és lovakkal
 Természetközeli állattartás bemutatása
 Sétalovaglás, barátkozás a lovakkal – kicsiknek és nagyoknak
 Hangsarok: ismerkedés és játék a Hangszerműhely acélnyelves dobjaival

Forrás: Store Insider


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.