hirdetés

GM-váltás a Le Meridien Budapest élén

Ötcsillagos bakancslista

Augusztus elejétől Simone Dulies vette át Adrain Gray-től az ötcsillagos le Meridien Budapest szálloda irányítását. A vonzó megjelenésű igazgatónő 1999-ben kezdte pályafutását a Starwood Hotels & Resorts szállodaláncnál, Kaliforniában, majd New Yorkban és a skóciai Westin Turnberry Hotelben töltött be különböző tisztségeket front office területen. 2011-ben a pozsonyi Sheraton Bratislava élére nevezték ki, innen érkezett Budapestre. Őt kérdezzük most új feladatköréről.

hirdetés

A híradásokból már kiderült, hogy franciás hangzású neve ellenére németországi születésű. Mégis, van esetleg a családjának valamilyen kapcsolata a franciákkal?

- Nem, nincs. Nagyapám családja tősgyökeres poroszországi família.

Mivel Európán kívül hosszabban dolgozott a tengerentúl is, hozott-e onnan valamiféle olyan tapasztalatot, stratégiát, amelyet szeretne az öreg kontinensen is megvalósítani?

- Megtanultam, hogy nyitottnak kell lenni a vendégek felé, és mindig pozitív gondolkodásmóddal kell közelíteni bármilyen feladathoz, problémához. Az én német, szigorúan a feladatra koncentráló megközelítésmódom sokat finomodott, lágyult az Egyesült Államokban eltöltött évek során.

Bemutatná azt a csapatot, amelyet a pesti kihívás miatt most Pozsonyban hagyott! Hogy érezte magát a szlovák fővárosban?

- Nagyon élveztem és szerettem az ott töltött éveket. Egy fiatal, dinamikus és nagyon kreatív csapat, amelyet most magam mögött hagytam az utódomnak a Sheraton Bratislavában. Ajánlatainkban sokszor beépítettük a divatot, a sportot, az aktív pihenés kedvelőinek nyújtottunk számos új programlehetőséget. Nagyon büszke vagyok arra, hogy vezetésem alatt a ház megkapta a Starwood-lánc legelőkelőbb díját, a Hotel of the Year elismerést 2012-ben.

Hány alkalommal látogatott augusztus elseje előtt a magyar fővárosba?

- Kétszer volt alkalmam élvezni eddig ennek a gyönyörű városnak a vendégszeretét, és csodálni a nevezetességeit. Egyszer városlátogató turistaként jártam itt, egyszer pedig üzleti út során.

És lakott a korábbi alkalmakkor abban a házban, amelynek most első számú vezetője lett?

- Természetesen. És kiválóan éreztem itt magam.

A Turizmus Bulletinben megjelent interjúban elmondta, hogy Budapesttől negyven kilométerre vett egy házat, ahonnét naponta jár be a fővárosba, hogy a természetben érkezzen meg esténként, és reggel ott ébredjen. Ez igaz?

- Annyira, hogy valóban képes vagyok napi 80 kilométert vezetni ahhoz, hogy éjszakára teljes nyugalomban lehessek, és másnapra feltöltődve, kipihenten indulhassak újra munkába. Míg a városi nyüzsgésben szeretem és élvezem a munkámat, addig számomra a regenerálódás egyetlen forrása csak a vidék lehet.

 Kapott-e értékes, megszívlelendő tanácsokat a távozó elődjétől, Adrian Gray-től?

- Igen, kaptam tőle egy részletes átadási jegyzéket, sok-sok értékes tippel, javaslattal, amit nagyra értékelek, és szem előtt is tartok a munkám során.

Mennyire elégedett a ház jelenlegi működési modelljével? Tervez-e, és ha igen, milyen területen változást?

- Úgy vélem, a ház, amit a napokban átvettem, magas színvonalon működik, és fogadja vendégeit. Persze mindig van egy lista – bakancslista, mondhatnánk -, amelynek létezésével a menedzsment tisztában van, és van persze egy olyan, saját listám is, amelyet majd szeretnék idővel megvalósítani a házban.

A tulajdonosi kör teljes ellenőrzése alatt tartja, vagy van önállóan módja döntésekben, a változtatások során?

- Önállóan dönthetek bizonyos területeken, de természetesen folyamatosan egyeztetek a szálloda tulajdonosaival és a Starwood irodával.

Számol-e, és ha igen honnan új vendégkörrel? Mely piacokon tervez erőteljesebb marketinget, részvételt?

- Házunk legsikeresebb küldőpiacai közé tartozik az USA, az Egyesült Királyság és Németország. Nyilván a német területen én is szeretnék majd segíteni a kapcsolataimmal, ahogy ezt a tengerentúli vendégkör alakulás érdekében is tervezem. Kiemelt célunk még a Közel-Kelet (különösen értékes segítség lehet az Emirates Airlines egyre erőteljesebb részvétele Budapesten) és a feltörekvő piacokon való hangsúlyos részvétel.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai