Pálinkafesztivál belépő és készpénz nélkül

Egy gyönyörű hétvége kezdete: május 7-én indul, ezúttal belépő nélkül, a X. Budapesti Pálinkafesztivál több tucat főzde mintegy félezer fajta pálinkájával, köztük az Év Almapálinkájával, amit itt kóstolhat meg először a nagyérdemű. Négy nap mámor a Városháza Parkban – készpénz nélkül.

Fűszeres almatorta pálinkakrémmel, pálinkás csokiszelet és libamájpástétommal töltött pite karamellizált almakarikákkal – többek mellett ezekkel lehet megágyazni a különböző gyümölcspárlatoknak az idei Budapesti Pálinkafesztiválon, mely több, szembeötlő változással várja a látogatókat. Nem lesz például kerítés, így belépőt sem kell idén fizetni, viszont jelentősen megszaporodik a pálinka-kínálat: több mint harminc főzde mintegy ötszáz féle párlatát kínálja. S az italokhoz társulnak a harapnivalók. Lesznek mangalica különlegességek, prebiotikus Kolbice újdonság, kitelepül a Hachapuri grúz étterem és nem maradhat el a császármorzsa sem. Felsorakoznak az egyedi kézműves édes és sós sütemények, valamint az almás pite és almatorta variációk, ugyanis az idei “év gyümölcse” az alma lesz, főleg kortyolva, de étkek formájában is.

Idén sem lesz szükség készpénzre a fesztiválon, mivel a látogatók a most debütáló hellopay® kártyával fizethetnek majd. Nincs sorban állás, nincs várakozás, ugyanis a kártyák egy gyors regisztrációt követően bármely faházban feltölthetőek. A hellopay® kártyák legnagyobb újdonsága és előnye, hogy a feltöltött pénz a rendezvényt követően nem vész el, hanem további fesztiválokon is felhasználható. Részletek a fesztivál honlapján:

www.budapestipalinkafesztival.hu


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.