hirdetés
hirdetés

Paloznakon piknikeztek

Idén látogatócsúcsot döntött a paloznaki fesztivál. A harmadik alkalommal megrendezett kétnapos eseményen több mint ötezren szórakoztak.

hirdetés

A tavalyi 1700 után idén több mint ötezren váltottak jegyet az északi Balaton-part legjelentősebb zenei fesztiváljára. A Paloznakon megrendezett Jazz és Bor Piknik két világsztárral - Mezzoforte, DePhazz - és több tucatnyi magyar fellépővel várta a magyar és külföldi vendégeket. A két színpadon folyó műsor a vártnál is nagyobb tömeget vonzott  a kis faluba annak ellenére, hogy a napi belépő  6500 forintot kóstált.

A fesztivál - amelyet harmadik alkalommal szerveztek meg -  a nézőcsúcs ellenére is tízmilliós mínusszal zár - mondta el kérdésünkre Homola Szabolcs, aki egymaga szervezte és finanszírozta az idei Jazz Pikniket. A 35 millió forintos kiadással szemben ugyanis csak 10 milliós jegyárbevétel, ötmilliós szponzori és kétmilliós NKA támogatás állt.

A veszteséget némiképpen csökkentette, hogy a szervező egyben a helyi Homola pincészet tulajdonosa is, és a rendezvényen a saját borait árusították. A Homola pincészet 11 hektáron termel szőlőt, amelyből 32 ezer palack bort állítanak elő - ez utóbbinak közel tizedét forgalmazták a fesztivál két napja alatt. A paloznaki lakosok számára biztos gondot jelentett a több ezer vendég által okozott felfordulás - ám ezt vélhetően enyhitette, hogy ők díjmentesen látogathatták a koncerteket.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai