hirdetés
hirdetés

Párizsban jó bringásnak lenni

Párizs hét híres terét készülnek átalakítani a közeljövőben, hogy nagyobb mozgásteret biztosítsanak rajtuk a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak, és több legyen a zöld terület.

hirdetés

A francia főváros bővelkedik a tágas terekben, a gyalogosoknak azonban gyakran rengeteg forgalmi sávon kell átverekedniük magukat ahhoz, hogy keresztüljussanak rajtuk és kerékpárutak hiányában a biciklisek számára is igazi rémálom olykor az átkelés - írta a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő portál.

Párizs főpolgármestere, Anne Hidalgo kedden jóváhagyott új terve "a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak biztosít elsőbbséget", 50 százalékkal növeli mozgásterüket. Az átalakítandó terekre - köztük a Bastille, a Panthéon és a Madeleine térre - ivókutakat és több növényzetet is telepítenének.

A környezettudatos Hidalgo az elmúlt időszakban több intézkedéssel is igyekezett zöldebbé tenni a francia fővárost, ahol a levegőszennyezés mára jelentős problémává vált.

Tavaly márciusban a francia hatóságok rövid időre leparancsolták a párizsi utakról az autósok felét szmogriadó miatt.

Hidalgo januárban bejelentette, hogy áprilistól kezdve minden hónap egyik vasárnapján lezárják az autós forgalom elől a Champs-Elysées sugárutat és minden második párizsi park 24 órán át lesz nyitva.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai