Pékbisztró nyílt a Káli-medence szívében

FRISSÍTVE  Izgalmas gasztrokombó nyílt augusztus 20-án Kővágóörsön: az Andriska Pékbisztró pékség, amely kávézó és reggeliző egyben. Igény van rá, már első nap kígyózó sorok vártak beboccsátásra a bejáratnál.

A helyiek jól emlékeznek: épp 15 éve csukott be ugyanott a település egyetlen péksége, ahová mindenki járt kifliért, zsömléért, kalácsért, kenyérért. Sőt, a falusiak még azt is felemlegették várakozás közben, az milyen isteni volt, ahogy délutánra megmaradt a kenyér, kifli tésztájából egy darab, és abból lángost készítettek Törökék, a hely gazdái. Azonban a pékség egyik napról a másikra bezárt, és Csipkerózsika álmából egy másik Török, nevezetesen Török András és neje, Major Zsófia ébresztette fel. Megvették az épületet, teljesen átalakították, péküzemét a legmodernebb technológiával szerelték fel, a vendégteret kultúráltan berendezték, kis külső terasszal is az előtérben, és nem utolsó sorban munkát adtak benne jónéhány embernek a környékről, ők maguk pedig elköltöztek Pestről Kővágóörsre, teljesen életmódot váltva - és belevágtak életük nagy álmába.

Igaz, a nyitás csúszott jó pár hetet, azonban annak megvalósulása, az Új Kenyér ünnepén tényleg csodásan édes lett. A pult tele finomságokkal, nagyon trendi módon kovásszal készített kenyerekből is bőséges a választék, az árak ugyan az átlagosnál magasabbak, azonban a kereslet óriási, Törökék nyilván megtalálják majd a számításukat. Eggyel azonban biztos számolni kellene: bár nyakunkon a Covid2, és sokan itt ragadtak a Káli-medencében - vagy a saját házukban, vagy bérelnek továbbra is valamely ingatlant a járvány idején -, azonban ha elmúlik a pandémia, és csak a helyiek igényeire szorítkozik majd a Pékbisztró - az árakon érdemes módosítani, mert nem a környékbeli helyi lakosok pénztárcájára szabták és kalkulálták azokat.

Azonban egyelőre biztos sikertörténet a hely: az alapanyagok minőségiek, a kiszolgálás kedves és kultúrált, ugyan maszkban érkező vásárlót, akárcsak eladót a pult mögött, lasszóval sem lehetne fogni, de ez legyen a legkevesebb. Ilyen színvonalú üzletre egyre többre lenne szükség, a környék ma Magyarország egyik legfelkapottabb vidéke, Török Andrásnak és nejének, kisfiúkkal érdemes volt a Balaton-felvidékre költözniük, biztos megtalálják a számításukat, és amikor épp zárva tartanak - akkor a megérdemelt nyugalmukat is. 

x x x

Az írás megjelenését követően Törökék a következő kiegészítő információt küldték szerkesztőségünkbe, annak előremutató tartalma miatt fontosnak tartjuk közlését, íme:

Fontosnak tartjuk még háttérinfomációként megemlíteni azt, hogy a pékség és a termék portfólió tervezésekor alapvető szempont volt számunkra, hogy a helyi és környékbeli lakosokra, és az ő igényeikre is gondoljunk. Nem egy kizárólag turizmusból élő helyet álmodtunk, hanem egy olyat, ahol széles körű vendégkör talál magának olyan termékeket, amiket meg tud, és meg szeretne vásárolni. Nekünk nagyon jó volt látni, hogy a csütörtöki nyitást követően másnap, és harmadik nap is nagyon sok helyi jött vissza, akik nemcsak alap pék termékeket, hanem leveles tésztákat, tortákat is vásároltak, és azt mesélték, nagyon értékelik azt, hogy itt Kővágóörsön hozzájutnak magas minőségű termékekhez, amire hajlandóak is költeni, mert ez számukra eddig nem volt elérhető.


 

Forrás: Turizmus Online

Forrás: képek forrása: Facebook.com


Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzés kérdésében hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.