hirdetés
hirdetés

Péntekig pályázhatnak az utazásszervezők az állami keretszerződésre

Március 5-én jár le az állam kétéves keretszerződése a kormányzati utazásokat szervező három utazási irodával. Az új partnereket már december vége óta keresi a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF). A tárgyalásos eljárásra péntekig regisztrálhatnak a jelentkezők. Az új szerződést azonban már nem kettő, hanem négy évre kötné meg az állam.

hirdetés

Az utaztatásra ezúttal is 8,4 milliárd forintot különítenének el, ez az összeg azonban most négy évre szólna, és nem kettőre, mint korábban – írja a Világgazdaság. Így egy évre 2,1 milliárd forint jutna, tehát vagy kevesebb, vagy olcsóbb utazásokat tervez a kormány. A cikkből ugyanis kiderül, hogy a KEF honlapján elérhető adatok szerint 2014-ben másfélszer annyit – 4,5 milliárd forintot – költött az állam külföldi utazásokra, mint egy évvel korábban. 2013 márciusában két évre 8,4 milliárd forintot különítettek el nemzetközi utazásokra, ennek 93,5 százalékát, azaz 7,8 milliárd forintot el is költötték.

A 2013-as közbeszerzési eljáráson az OTP Travelt, az IBUSZ-t és a Weco-Travelt választották ki az utazások megszervezésére, vagyis ők tehettek ajánlatot a kormányzati utakra. Az OTP Travel ezek kétharmadát szervezhette végül meg, melyből a két év alatt 5,1 milliárd forintos bevétele keletkezett. A Weco-Travel 1,5 milliárd forintos, míg az IBUSZ 1,1 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el állami utaztatásból a két év alatt.

Az IBUSZ újra részt vesz a pályázaton, melyben szigorú feltételeket szabtak meg az utazási irodák számára: többek között azt, hogy a mérleg szerinti eredmény a részvételi felhívás feladását megelőző három lezárt üzleti évből legalább kettőben nem lehet negatív.

Az OTP Travel ügyvezetője, Molnár Judit kérdésünkre elmondta, hogy az utazásszervező szintén beadta a jelentkezését a pályázatra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai