hirdetés
hirdetés

Philadelphia és Budapest között indít járatot az American Airlines

Jövő év májusában philadelphiai járattal tér vissza Budapestre az American Airlines. Hat éve repült utoljára a magyar fővárosba. 

hirdetés

Május 4-től a világ legnagyobb légitársasága, az American Airlines menetrend szerinti járatokat indít Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (BUD) és Philadelphia Nemzetközi Repülőtér (PHL) között, amely egyben a légitársaság egyik keleti-parti központja is.

A járat naponta, délelőtt 11:35-kor indul és érkezik az amerikai nagyvárosba helyi idő szerint 16:00-kor. Vissza 18:25-kor száll fel és száll le Budapesten szintén helyi idő szerint másnap reggel 09:35-kor.

A Boeing 767-300-as típussal repült új járat hetente több mint 2800 ülőhelyet kínál majd a két város között. A 28 business osztályú ülés fekvő helyzetbe dönthető, a folyosóról megközelíthető, egy-kettő-egy elrendezésű.  fő utastér 21 ún. Main Cabin Extra üléssel is fel van szerelve, ezek akár 18 cm-rel is hátrébb dönthetők. Az osztály menüjéről Mark Sargeant, brit Michelin-csillagos és Maneet Chauhan a világhírű szakács gondoskodik.

Jim Butler, a Nemzetközi és Szállítmányozási Szolgáltatások vezető igazgatóhelyettese úgy véli: „Philadelphia a legnagyobb központunk az Egyesült Államok észak-keleti részén, és rengeteg csatlakozási lehetőséget nyújtunk a magyaroknak az Észak-Amerikába és a Karib-szigetekre történő utazások esetén.” Philadelphiából csaknem 160 amerikai, kanadai, karib-szigeteki és latin-amerikai célállomás felé érhető el csatlakozás.

Az American Airlines jelenleg éppen egy 3 milliárd dolláros fejlesztési program megvalósításán dolgozik, amelynek célja, hogy utasainak magas színvonalú utazási élményt nyújtson világszerte. Ezek közé a befektetések tartoznak a fekvő helyzetbe dönthető utasülések, a nemzetközi WiFi szolgáltatás, a szélesebb körű fedélzeti szórakoztató rendszer és a fedélzeti elektromos csatlakozók.

Ez már a harmadik amerikai járat

„Nagyszerű időszak ez most a Budapest Airport életében, hiszen Philadelphia már a harmadik amerikai járat amelynek jövő nyári elindulását bejelenthetjük, New York (JFK) és Chicago O’Hare repülőtere mellett” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

Hozzátette: „Hatévi szünet után igazán örömteli pillanat, hogy az American Airlines visszatérését ünnepelhetjük. Úgy gondolom, hogy mindez egyúttal elismerése Budapest fejlődésének, aminek köszönhetően a mi légikikötőnk lett a térség legdinamikusabban fejlődő repülőtere.

Az újabb amerikai járat elindítása egyben a Budapest Airport és Külgazdasági és Külügyminisztérium szoros együttműködésének is köszönhető, hiszen közösen képviseljük Magyarországot a légiközlekedési- és diplomáciai fórumokon, közösen népszerűsítjük Magyarországot, mint az üzleti- és szabadidős turizmus vonzó célállomását.”

Az American Airlines és tengerentúli üzleti partnerei jelenleg 23 közvetlen légijáratot üzemeltetnek Európában, napi több mint 130 induló járattal. 2018. május 5-én az American Airlines szezonális járatokat is indít Prágából (PRG) Philadelphiába, illetve Velencéből (VCE) Chicagóba (ORD).

Az American Airlines csoportról

Az American Airlines és az American Eagle naponta átlagosan csaknem 6700 repülőjáratot kínál közel 350 célállomással, több mint 50 országban. Az American légitársaság központokkal rendelkezik Charlotte-ban, Chicagóban, Dallas/Fort Worth-ben, Los Angelesben, Miamiban, New Yorkban, Philadelphiában, Phoenixben és Washington, D.C.-ben. Az American légitársaság a oneworld alliance egyik alapítója, melynek tagjai és megválasztott tagjai csaknem 1000 célállomást szolgálnak napi 14 250 repülőjárattal, 150 országban. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai