Poéngyárosból pálinkamester

Ebben az évben több szakmai díjat is nyert a humoristából pálinkagyártóvá avanzsált Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti. A Rokker nevet viselő pálinkák szeptember közepén a nagykeresztúri I. Országos Erdei és Vadontermő gyümölcsökből készült pálinkák versenyén arany és champion érmet nyertek el, illetve ők kapták a legjobb bérfőzető díjat is, ezt megelőzően pedig a márka a Gyulai Országos Pálinkafesztiválon két arany, egy ezüst és négy bronz érem boldog tulajdonosa is lett.

Erdei Sándort láthattuk már televíziós kabaréműsorokban vagy stand-up fellépéseken, éveken át hallgattuk is őt, alias „Rokker Zsoltit”az ország leghallgatottabb rádiójában, mostanában viszont rangos pálinkaversenyeken találkozhatunk vele. Gasztronómiai érdeklődését gyerekkorából hozza magával, hiszen vendéglátós családból származik, édesapja Erdei ”Derelye” Sándor kiváló szakács volt, ezért hamar megtanulta értékelni a finom ételeket és nemes italokat.

„Talán az ízlelőbimbóim is jobban ki vannak hegyezve a „jóra”, így könnyen felismerem az esetleges pálinkahibákat. Amióta magam is főzök, könnyebben választom el az rézelejét, és a végét, az utópárlatot. Egy igazán jó pálinka megalkotása művészet, ami az egészséges, kiváló minőségű gyümölcs beszerzésétől a főzésen át a palackozásig komoly odafigyelést és szakértelmet igényel.”- foglalja össze gondolatait a Mester.


A humor és a pálinka remekül megfér egymás mellett az életében, sőt, az éttermekben, rendezvényeken is, hiszen a hagyományos fellépései mellett az utóbbi időben már egyre inkább pálinkakóstolóval egybekötött esteket vállal, ahol a közönség a műsor során megismerheti a pálinkafőzés során szerzett vidám tapasztalatait és közben megkóstolhatja a „Rokker” pálinkákat is, melyeket egyfajta pálinka „sommelier”-ként mutat be a közönségnek. A brand forgalmazója a Sáppusztai Pálinkafőzde, nekik köszönhetően kerülnek dedikált üvegekbe és kereskedelmi forgalomba a „Rokker” pálinkák. Az italok egyelőre szilva, kajszibarack, vadkörte és sárgamuskotály törköly ízekben kaphatóak, de a kínálat a tervek szerint hamarosan tovább bővül egy erősebb alkoholfokú szériával, ami „Hard Rokker” pálinkák néven kerül majd forgalomba.

„Hogy a szülő melyik gyerekét szereti jobban? Mindegyikben benne van a gyümölcsével egy kicsit az én lelkem is. Az országos versenyeken elért aranyérmeimre vagyok a leginkább büszke, mint a „Galyasági Somra”, amit még Vékony Tibi barátommal, a Sáppusztai főzőmesterrel készítettünk, vagy a champion-díjas Rokker Sajmeggyre, amit idén már én főztem; de nagy kedvencem még a Gyulán maximális pontszámot elért Rokker Diólikőr, amit szintén én alkottam, saját ízlés szerint zöld dióból, tornakápolnai virágmézből, és egyéb”titkos összetevőkből” – mondta Erdei Sándor.

Forrás: Élelmiszer Online


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?