Rajtol Sümegen az őszi balatoni gasztrofesztivál szezon

A tavalyi nagy siker után a Balatoni KÖR borászai, éttermesei, cukrászdái és pálinkafőzői immáron 7 helyszínen mutatják be a Balaton ízeit, valamint azt, hogy a Balaton télen-nyáron menő.

Az idén 5 éves Balatoni KÖR a régió gasztronómiájának minőségi megújulásáért leginkább elkötelezett vendéglátósok összefogásaként jött létre. Tagjaik között - akik mind az egész éves Balatonért dolgoznak - van helyi étterem, cukrászda, pálinkafőző, borbár, és több borászat is. Az egyesület fő mozgatórugója az összefogásban, közös gondolkodásban rejlik.

Minőség - Hitelesség - Egész éves nyitvatartás - ez a Balatoni KÖR tagjainak három legfőbb üzenete.

Tavaly első ízben rendezték meg a GasztroPiknik sorozatot, ami akkora siker lett, hogy nem volt kérdés a folytatás. “Rendezvényeinket leginkább azoknak ajánljuk, akik egyre többet szeretnének felfedezni, megkóstolni, megélni a Balaton kincseiből, és akik értékelik annak jelentőségét, hogy bármiféle konkurenciaharc helyett mi szívvel és lélekkel egymást ajánljuk -” mondta Laposa Bence, a Balatoni KÖR elnöke.

“A teltházas rendezvények bizonyítják, hogy igény van a programokra a klasszikus főszezoni időn kívül is. Nagyon örülünk, hogy egyre többen vannak azok, akik szerint ahogy mondani szoktuk, a Balaton télen-nyáron menő!” vélekedett Tóth Balázs, a Balatoni KÖR alelnöke, a rendezvénysorozat ötletgazdája és egyik főszervezője.

A BalatoniKÖR Gasztro Piknik Sorozat helyszínei:

szeptember 28. Sümeg (Sümegi Szüreti Fesztivál)

november 30. Badacsony (II. Adventi GasztroPiknik - Észak)

december 7. Balatonlelle (III. Adventi GasztroPiknik - Dél)

január 25. Zamárdi

február 29. Balatonfüred

március 21. Köveskál

május - GasztroPiknik a kompon

A Balatoni KÖR Gasztro Piknik Sorozat első állomása szeptember 28-án Sümegen lesz, ahol a Sümegi Szüreti Fesztivál betét programjaként találkozhatunk a Balatoni KÖR tagjaival. Ami a rendezvényeken várható: Balatoni KÖR tag éttermek, cukrászdák, borászatok, pálinkafőzdék, ezen kívül kézműves árusok, élőzene, gyerek és felnőtt játékok és sok minden más! A szervezők abban bíznak, hogy az elmúlt évek tapasztalatait felhasználva a sok programnak és egész évben nyitva tartó helyek gyarapodó számának köszönhetően egyre népszerűbb lesz az egész éves Balaton.

Forrás: Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.