hirdetés
hirdetés

Rekord számú vendégéjszakát regisztráltak Pápán júliusban

A helyi idegenforgalom egyértelmű bővülését jelzi a pápai önkormányzat által működtetett turisztikai attrakciók iránt mutatkozó növekvő érdeklődés. Az Esterházy-kastély, a Kékfestő Múzeum és a Várkertfürdő látogatottsági számai egyaránt emelkedést mutatnak. 

hirdetés

A pápai turizmus szárnyalásával kapcsolatban Áldozó Tamás polgármester kiemelte: idén júliusban rekord számú vendégéjszakát regisztráltak a városban, így értelemszerűen az idegenforgalmi adóból érkezett bevétel is magasabb minden korábbinál. - Soha ennyi vendégéjszakát nem vallottak be Pápán a szállásadók, mint 2017 júliusában. Ez csaknem 12 ezer vendégéjszakát jelentett, aminek többsége külföldiekhez köthető.

A különböző mentességek mi-att mintegy nyolc és félezer után kellett adót fizetni, ez pedig az állami kiegészítéssel együtt közel 8 millió forint bevételt eredményezett a városnak júliusban - tájékoztatatta Áldozó Tamás a Napló Online oldalát. 

Mint mondta, a pontos augusztusi turisztikai adatok még nem ismertek, de a teljes nyárra kivetítve megállapítható, hogy minden összevetésben látszik a pozitív változás a korábbi évekhez képest. 

Szent István vértanú-templom / forrás: commons.wikimedia.org
Szent István vértanú-templom / forrás: commons.wikimedia.org

(forrás: veol.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai