hirdetés
hirdetés

Rekordot döntött Ausztria vendégforgalma a téli szezonban

Ausztria pozitív eredménnyel zárta a 2015/2016-os téli szezont. A novembertől áprilisig terjedő időszakban összesen 18,4 millió vendég 68,5 millió vendégéjszakát töltött el Ausztriában, ezzel újabb rekordot felállítva. Ez a vendégérkezések tekintetében 5%-os, míg a vendégéjszakák számánál 4%-os növekedést jelent.

hirdetés

Magyarországról 283°400 (+3,3%) vendéget, és 1°046°200 (5,5%) vendégéjszakát regisztráltak, ezzel a küldő piacok tekintetében Magyarország a tízedik helyen áll. Az időjárás ugyan megnehezítette a szezon kezdetét, azonban a hóágyúk segítségével kiváló pályaviszonyok várták a síelőket. A színes programkínálat, számos szabadidős lehetőség és a korai húsvét hatására márciusban 39%-kal több magyar látogatott el Ausztriába. A tartományok mindegyike pozitív eredménnyel zárta a szezont, a legnagyobb növekedést Tirol könyvelhette el.

„Örömteli, hogy a pozitív tendencia a Magyarországról érkező vendégek tekintetében az elmúlt téli szezonban is folytatódott, és hasonló eredményeket várunk az idei nyártól is” - tájékoztatott Emanuel Lehner-Telič, az Österreich Werbung közép-kelet-európai régiójának vezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai