Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

Bécsi szelet, csepeli sörrel: többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják mostantól a vendégeket a József körúti Rizmajer Sörházban.

Egy csepeli sörfőző család, Rizmajerék nyitották itt második sörözőjüket - az első közelebbi szülőhazájukban, Csepelen üzemel -, igaz, némi fáziskéséssel. Mint a tulajdonos, Rizmajer József mesélte a megnyitó alkalmával, bár tavaly év áprilisára tervezték a nyitást, ám annyi engedélyhegy kellett, annyi helyről "támadtak" a hatóságok, hogy némi csúszás támadt - így lalakult át az időpont 2017 télvégére. „Egy valamiben biztos voltam: ha egyszer sörözőt nyitok a pesti Belvárosban, az biztos nem egy mellékutcában lesz” ,  mondta Rizmajer József.

Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa nagyban gondolkodik, hiszen a 350 négyzetméteres, délelőtt 11-től éjjel 2-ig minden nap nyitva tartó  új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emeleti szinttel várja a vendégeket.

Rizmajerék nemcsak a saját söreiket, hanem alkalmanként más hazai kézműves sörházak italait is kínálják - vendégsörcsapjuk ezt biztosítja majd. 

A teljes Rizmajer sör szortiment mellé friss grillsajtot, többféle hamburgert, kenyérlángost és bécsi szeletet kínálnak - akár éjfél után betérő baráti társaságoknak is.

A hely egyik különlegessége a Magyarországon egyedi sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba. A sörházban a főzde hat állandó söre mindig lesz, ígérik a házigazdák. Van világos, különleges mézes-narancsos gyömbéres, kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, nekik konyakos-meggyes ízesítésűt ajánl a tulajdonos.

Ezen a héten végig csapon lesz cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Portert, és egy limitált mennyiségű, „Sicilian Edition” elnevezésű sört is, ahol igazi szicíiai narancshéj fokozza az élvezet.

A söröző a családi vállalkozás mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben bárki vehet üveges sört,  kedvező „sörfőzdei áron”. 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.