hirdetés

Rizmajerék szerint sörrel igazi a világ

Volt már ruhabolt, laptopüzlet, most pedig 3 szintes sörözőként nyílt meg február 10-én este a Nagykörút szívében a Rizmajer Sörház. A bulival egyekötött megnyitón jártunk.

hirdetés

Bécsi szelet, csepeli sörrel: többszörösen díjnyertes kisüzemi sörök és hozzájuk illő, frissen készülő ételek várják mostantól a vendégeket a József körúti Rizmajer Sörházban.

Egy csepeli sörfőző család, Rizmajerék nyitották itt második sörözőjüket - az első közelebbi szülőhazájukban, Csepelen üzemel -, igaz, némi fáziskéséssel. Mint a tulajdonos, Rizmajer József mesélte a megnyitó alkalmával, bár tavaly év áprilisára tervezték a nyitást, ám annyi engedélyhegy kellett, annyi helyről "támadtak" a hatóságok, hogy némi csúszás támadt - így lalakult át az időpont 2017 télvégére. „Egy valamiben biztos voltam: ha egyszer sörözőt nyitok a pesti Belvárosban, az biztos nem egy mellékutcában lesz” ,  mondta Rizmajer József.

Az 1994-ben, Csepelen alapított Rizmajer Sörfőzde tulajdonosa nagyban gondolkodik, hiszen a 350 négyzetméteres, délelőtt 11-től éjjel 2-ig minden nap nyitva tartó  új vendéglátóhely és mintabolt zártkörű rendezvényekre is alkalmas pincével, csendes kóstolgatásra kialakított földszinttel és a vendégek számára saját sörcsappal felszerelt emeleti szinttel várja a vendégeket.

Rizmajerék nemcsak a saját söreiket, hanem alkalmanként más hazai kézműves sörházak italait is kínálják - vendégsörcsapjuk ezt biztosítja majd. 

A teljes Rizmajer sör szortiment mellé friss grillsajtot, többféle hamburgert, kenyérlángost és bécsi szeletet kínálnak - akár éjfél után betérő baráti társaságoknak is.

A hely egyik különlegessége a Magyarországon egyedi sörcsap rendszer, amelynek lelke a pult alatti pincében található hűtőház. Onnan jut el a sör a csapokba. A sörházban a főzde hat állandó söre mindig lesz, ígérik a házigazdák. Van világos, különleges mézes-narancsos gyömbéres, kukoricasör, a testesebb italokat kedvelő vendégeknek a hat féle malátával készülő fekete porter, azoknak pedig, akik a gyümölcsös söröket szeretik, nekik konyakos-meggyes ízesítésűt ajánl a tulajdonos.

A nyitóbulin Rizmajerék a sörösüveg alakú tortával
A nyitóbulin Rizmajerék a sörösüveg alakú tortával

Ezen a héten végig csapon lesz cseresznyefán füstölt malátával készülő 424 Füstös Portert, és egy limitált mennyiségű, „Sicilian Edition” elnevezésű sört is, ahol igazi szicíiai narancshéj fokozza az élvezet.

A söröző a családi vállalkozás mintaboltjaként is működik, így nyitvatartási időben bárki vehet üveges sört,  kedvező „sörfőzdei áron”. 

 

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai