hirdetés
hirdetés

12 Royal Caribbean hajó Európában

A Royal Caribbean International március 23-án nyilvánosságra hozta 2012. évi európai programját, beleértve mind a hajóutak, mind a cruisetourok (szárazföldi programmal kombinált hajóút) menetrendjét.

hirdetés

A 2011. évi szezonhoz képest lényegi változás, hogy a hajótársaság 11-ről 12-re emeli Európába vezényelt hajóinak számát. A 12 hajó összesen 34 ország 101 kikötőjében fordul meg, a hajóutak hossza a 3 éjszakástól a 16 éjszakásig terjed, és Amszterdam is bekerül az indulási kikötők sorába.

A Serenade of the Seas első alkalommal csatlakozik az európai flottához, és Barcelona lesz a kiindulópontja. A Brilliance of the Seas egy új észak-európai útvonalon közlekedik majd, Amszterdamból és Koppenhágából startolva. A Mariner of the Seas Rómából induló, új szentföldi programot, illetve 7 éjszakás nyugat-mediterrán körutakat kínál, míg a Vision of the Seas részben ugyancsak a Szentföldön, részben észak-európai útvonalakon fog kalandozni. Az európai flotta egyik “vezérhajója”, a Liberty of the Seas egyebek közt új, 5 éjszakás nyugat-mediterrán útvonalon közlekedik majd. Az Independence of the Seas, Adventure of the Seas, Navigator of the Seas és Grandeur of the Seas földközi-tengeri vakációk széles választékát kínálja, a Voyager of the Seas és a Splendour of the Seas pedig a görög szigetvilág és Törökország felfedezésére invitál. S végül hátravan még a Jewel of the Seas, amely Skandináviát és Oroszországot veszi célba. Az Adventure of the Seas, Jewel of the Seas, Liberty of the Seas és Voyager of the Seas 2012-es útjai már foglalhatók.

A 12 európai indulási kikötőn kívül a Royal Caribbean 8 alternatív vagy más néven: másodlagos indulási kikötőt is kínál, s ezzel 20-ra emelkedik azon városok száma, ahol mód nyílik a hajóúthoz való csatlakozásra, illetve a hajó elhagyására. Másodlagos indulási kikötők: Toulon, Marseille és Le Havre Franciaországban; Genova, Messina (Szicília) és Bari Olaszországban; Valencia Spanyolországban; s végül Kusadasi (Epheszosz) Törökországban. Vadonatúj kikötőpont lesz továbbá Arhus Dániában; Klaksvik a Faroe-szigeteken; és Leknes (Lofoten) Norvégiában.

Hogy még színesebbé és tartalmasabbá tegye európai kínálatát, a Royal Caribbean hat cruisetourt is indít, s így az érdeklődők a hajótársaság 6 hajóján igénybe vehető csomag keretében vezetett szárazföldi programmal egészíthetik ki hajóútjukat. A Serenade of the Seas csomagjában egy 4 éjszakás Madrid és Barcelona, a Mariner of the Seas és a Navigator of the Seas csomagjában 5 éjszakás Velence, Firenze és Róma, a Voyager of the Seas csomagjában egy 3 éjszakás Comói-tó és Velence, a Jewel of the Seas csomagjában egy 4 éjszakás Párizs és London, a Vision of the Seas csomagjában pedig egy 4 éjszakás Isztambul és Kappadókia program szerepel.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai