hirdetés
hirdetés

Sárvár egyre népszerűbb a németajkú küldőpiacokon

Sárvár évek óta őrzi biztos pozícióját a magyar termálfürdős települések sorrendjében. A vasi fürdőváros a külföldi vendégéjszakákat nézve a tavalyi adatok alapján ezúttal is a negyedik legnépszerűbb úticél lett. Ebben óriási szerepe van az egyre erősödő közvetlen nemzetközi sajtókapcsolatoknak - vélekedik Haller Ferenc.

hirdetés

A Sárvár Tourist & TDM Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint rengeteget segít a fürdőváros kínálatának külföldön történő megismertetésében az, ha a helyi turisztikai szakemberek, a szállodák képviselői közvetlenül, egy kötetlenebb beszélgetés során mesélhetnek az újságíróknak Sárvárról. Ez történt a napokban Bécsben is.

A TDM-nek és a város egyik legnépszerűbb szállodájának, a Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior -nak a képviselői egy sajtóreggelin vettek részt. Ahol osztrák, svájci és német újságíróknak mondták el, hogy Sárvár milyen élménnyekkel várja a gyógyfürdőzés iránt nyitott érdeklődőket. Az idei esemény már a második volt a sorban, ráadásul ezúttal kétszer annyi újságírónak mutathatták be a sárvári kínálatot, mint egy éve. A közvetlen érdeklődés is jóval nagyobb volt a fürdőváros lehetőségei iránt, mint az előző találkozón. A sajtó munkatársai a vártnál több direkt kérdést tettek fel a TDM és a szálloda munkatársainak, mint a legutóbbi sajtóreggelin.

Haller Ferenc elmondta: jelentős érdeklődés mutatkozott például a családbarát szálláslehetőségek iránt, többen informálódtak a fürdővárosban elérhető gyógyfürdős kúrák részleteiről, illetve tájékozódtak az olyan egyéb kikapcsolódási lehetőségekről is, mint mondjuk a vadászat. Az ügyvezető szerint fontos, hogy Sárvár a bécsihez hasonló, a német nyelvterületen zajló eseményeken a jövőben is képviseltesse magát. Hosszútávú cél ugyanis, hogy a cseh, a lengyel és a szlovák vendégéjszaka növekedés mellett az osztrák, a német és a svájci érdeklődésből se veszítsen jelentősen a város. A sárvári szakember meggyőződése: nem szabad, hogy kizárólag az erős küldőországokra koncentráljanak. Továbbra is fontos cél, hogy az idősebb osztrák és német generáció körében jól csengő Sárvár nevet a fiatalabb német ajkú generáció is megismerje.

Haller Ferenc ezzel kapcsolatban kifejtette: A sajtóreggelin a legnagyobb érdeklődést egyértelműen az Ausztriában tevékenykedő újságírók részéről tapasztaltuk. Ami a kitűzött irányokat nézve biztató. Ha a sajtó érdeklődik Sárvár iránt, az már nagy lépés afelé, hogy a fiatalabb osztrák generációnak is el tudjuk mondani azt, amit a szüleik már tudnak: Sárvár egy kiváló úticél azoknak, akik igazi feltöltődésre vágynak - mondta el mindezt Haller Ferenc.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai