hirdetés
hirdetés

Schmuck Andor, Bangó Margit és Rákóczi szülőháza

Sztárvendégek, vércukormérés és utazási ajánlatok színesítették az elmúlt hétvégén immár harmadik alkalommal megrendezett Nyugdíjas Expót a Syma Csarnokban.

hirdetés

A G-Mentor kft. által szervezett kiállítást és vásárt a korábbi években már megszokott, komoly érdeklődés kísérte a hárommilliós lélekszámú célcsoport részéről. Az ország minden részéből érkező szépkorúak számára üdüléseket, utazásokat is bőséggel ajánlottak, de az egészségmegőrző kínálat volt a meghatározó.

Mértek vérnyomást, vércukrot, koleszterinszintet, némi sorban állással ki lehetett próbálni a különféle masszázsfoteleket, és hozzá lehetett jutni frissen sült hurkához, kolbászhoz, dinsztelt káposztához.

Fenséges sajtokat és különleges – például diabetikus – édességeket is kínáltak. Aztán volt buli is! Vasárnap Bangó Margit olyan fergeteges hangulatot teremtett, hogy aki nem akart, az is felugrott és táncolt. „Gyertek jövőre is! - kiabálta a közönség kedvence. A Schmuck Andor nevével fémjelzett Tisztelet társaságánál Juszt László Magánbeszélgetések című könyvét kapta meg az érdeklődő.

A Tamási fürdő standjánál Takács Endrét, a fürdő értékesítési menedzserét sokan vették körül, mint kiderült, nyugdíjas csoportoknak szervez a fürdőbe egynapos kirándulásokat, kedvezményes áron. Munkatársunk elmondta, idén a 10 hónap alatt 6500 nyugdíjas látogatta meg így a fürdőt. Már a határon túlra is tekint, felvette több szlovák nyugdíjasklub vezetőjével a kapcsolatot.

És ha Szlovákiánál tartunk: a hazai idegenforgalmi hivatalok derékhada – a francia, szlovák, lengyel, máltai és ciprusi turisztikai képviselet - közös standon csábította utazásra a kiállítás vendégeit. Szerencsekereküket bárki megforgathatta, ajándékokkal távozhatott.

A kiállításon mutatkozott be a budapesti nagyközönségnek a szegedi Neverland Travel, amely hiánypótló és pénztárcabarát buszos utazásokat kínál bel- és külföldre – tudtuk meg Dömsödi Zsolt kereskedelmi igazgatótól.

Egy új belföldi turisztikai portál, a nemcsakszallas.hu kínálatát is megismerhették az érdeklődők. A szállások mellé programokat is kínáló oldal a Lapker csoport új üzletága – tudtuk meg Mórocz Attilától, a társaság munkatársától. Új folyami hajós programokról is tájékoztatást kaptunk a vásáron.

Tarnai Gábor, az Előre Vízisport kft. ügyvezetője elmondta, hogy az idén debütált Szeged és a vajdasági Törökkanizsa közötti hajóútjuk, melynek sikerén felbuzdulva 2013-ban öt időpontban, szombati napokra hirdetik meg határátlépő programjukat. Megpróbálkoznak a Bodrog sétahajós meghódításával is: Rákóczi nyomában, Tokaj-Sárospatak-Borsi (Rákóczi szülőháza, Szlovákia) útvonalon egy napos kirándulásokat és 3 nap két éjszakás programokat kínálnak 2013-ban.

Nagyné Szöllősi Teréz, az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület vezetője a dél-alföldi fürdőváros programjairól, valamint a helyi szállodák kedvezményes nyugdíjasoknak szóló ajánlatairól adott tájékoztatást.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai