Síelés a szomszédban

Régóta kedvelt síparadicsom a magyar síelők körében Alsó-Ausztria, ahol a modern felvonók és hóágyúk, valamint a kiválóan karbantartott sípályák jelentik a garanciát arra, hogy az odalátogató vendégek kiválóan érezzék magukat.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A határtól csupán egyórányira elhelyezkedő, jól ismert régiók, Annaberg, Gaming-Lackenhof, Göstling-Hochkar, Zau[:ber:]g Semmering, Mönichkirchen am Wechsel és St. Corona am Wechsel kítűnő kikapcsolódást ígérnek a téli sportok rajongóinak, minden korosztály számára. Mivel a sportos tartomány sikeresen megteremtette a professzionális élsporthoz, a hobbisíeléshez, a családi pihenéshez továbbá a nagyszabású sportrendezvények lebonyolításához szükséges feltételeket is, a 2010-es Női FIS világkupának a Bécsi Alpokban található Zau[:ber:]g Semmering adhat helyet.

2010-ben további újdonságokkal találkozhatnak a téli sportok szerelmesei Alsó-Ausztriában. Az év csúcseseményének számító az AUDI-FIS Alpesi Női Sí Világkupa alkalmából Semmering 100 új parkolóhellyel, újonnan kialakított ZauberBAR terasszal, a családoknak és időseknek szóló kedvezményesebb árszabással, online rendelhető jegyekkel, valamint a kibővített Split Parkkal várja a vendégeket. Emellett a Zau[:ber:]g Semmering síterep egyedülálló attrakciójaként 6 éjszakai lesiklópálya várja a síelőket, ahol a különleges megvilágítás révén varázslatos estét ígérnek a sportolni vágyóknak.

Kelet-Ausztria legmagasabb és leghóbiztosabb hegyi sícentruma a Hochkar, ahol a lesiklópályák elérhetőségéről 9 felvonó-berendezés gondoskodik, és a pályák 18 kilométeres hosszúságban május elejéig tökéletesen preparáltak. Nehézségi szintek szempontjából a gyermekek számára alkalmas sípályától kezdve az igazi kihívást jelentő sípályákig számos fokozattal találkozhatnak a síelni vágyók. Minden péntek este reflektorfényben úszó síelés szerepel a programban. A Hochkar a hódeszkásokat is kitűnő ajánlattal várja, a Senonerpark Hochkar ideális edzési feltételeket biztosít a freestyle deszkások számára, de a természetes szánkópálya, a korcsolyapálya és a jégkugli kedvelői is megtalálják a számukra megfelelő sportolási formát.

Az Ötscher hegy lábánál fekvő Lackenhof családias hangulatú hegyi falu, ahol a szállodák és a panziók gyakorlatilag a sípályák szélén fekszenek. Kilenc felvonó gondoskodik arról, hogy a síelők jó arányban felosztva vehessék birtokba a 19 kilométeren elterülő sípályákat. A sítájfutók három nehézségi szinten, 17 km hosszú, új táblákkal ellátott sípályáknak örülhetnek, míg a téli gyalogtúrázók 10 km hosszú útvonalakon túrázhatnak.

Annabergben mindenki pontosan azt találja, amit keres: a FIS szabályainak megfelelő lejtők és buckalejtők a síelés virtuózainak és a vakmerő hódeszkásoknak, a lendületes lejtők a hobbi sífutóknak, a sima csúszásra alkalmas szakaszok pedig azoknak kínálnak kitűnő lehetőségeket, akik inkább a könnyebb akadályokkal szeretnek megbirkózni. Ezen kívül kilenc modern felvonó segíti a szállítást az összesen 20 kilométer hosszú lesiklópályákon. Ám Annaberg tulajdonképpeni attrakciója az Ötscher-hegy lábánál elterülő meseszerű erdő- és dombvidék, ahol a hó úgy ragyog, mintha gyémánttal hintették volna be. A téli természet sífutás, hócipős gyalogtúrázás vagy lovasszánon való romantikus utazás közben is páratlan élményt nyújt.

A Wechsel területén található családbarát St. Corona a 17 kilométeres, jól előkészített lesiklópályáival igen kedvelt üdülőhely. A gyermekek síiskolával, világítóberendezéssel és lankás szánkópályával ellátott síbirodalma gondoskodik arról, hogy a kis síelő-palánták és minden korosztály kezdő síelői jól szórakozzanak a hóban. Minden lesiklópálya műhóval borított, így garantáltan havas pályák várják az idelátogatókat.

Mindenkinek, aki síüdülése során hangsúlyt fektet a szívélyes vendéglátásra és a családias légkörre, jó szívvel ajánlható a Skischaukel Mönichkirchen-Mariensee síterep. A 13,5 kilométer hosszú lesiklópályáknak, köztük a kezdők igényeihez igazított, enyhén lankás pályának, a profik részére kialakított fekete lesiklópályának, valamint egy half-pipe pályának, továbbá három síoktató iskolának és a barátságos árfekvésnek köszönhetően a családok itt mindenre kiterjedő ellátásban részesülnek. A hószóró berendezés a biztosíték arra, hogy az idelátogatókat decembertől áprilisig garantáltan havas pályák várják, a sítájfutók pedig nagyra értékelik, hogy lehetőségük van rácsatlakozni a Wechsel-Semmering panorámás sífutópályára. A rendelkezésre álló 2 kilométer hosszú szánkópálya, valamint a folyamatosan takarított túraútvonalak mindenki igényeinek megfelelnek.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.