hirdetés

Sikeres kastélyszállósok és a pusztító sáskahad

„Hivatalosan nem létező kategória vagyunk”, e meglepő kijelentést Glaser Gyula alelnöktől hallhattuk a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének az Utazás Kiállítás nyitónapján, a kastélyszállodások közös standján tartott tájékoztatón. Azonban megállapíthatjuk: ahhoz képest, hogy papíron nem léteznek, a valóságban nagyon is sikeres a speciális szállodai szolgáltatásként működő, hazánkban 2007-ben alakult szakmai platform.

hirdetés

Glaser alelnök magyarázatot is adott: négyemeletes házaknál vagy annál magasabb épületeknél a felvonó beépítése kötelező, esőfogók kialakítása is előírás a tetőszerkezetek esetében – no de egy több mint száz éve épített műemléképület esetében sokszor elég nehéz betartani e kötelező előírásokat – hiszen eleink idején pl. nem is hallottak még ezekről az egyébként igen hasznos házelemekről.

A Szövetség tagjai csak olyan házak lehetnek, ahol minimum száz évvel ezelőtt épültek az eredeti falak, és bizonyíthatóan történelmi múlttal rendelkezik az épület.

Bizottság bírálja el a jelentkezőt, így lehetett tag legújabban két hazai kastély is, amelyeknek képviselői be is mutatták házukat. Egyikük, dr. Takács Tibor, a jövő év március idusára nyitást tervező hernádvécsei ház tulajdonosa, valamint Lenkey Péter a sziráki Teleki-Dégenfeld Kastélyszálló képviseletében, amely 2002-ben került a Forever Resort lánc tulajdonába, és ahol a 27 szoba mellett 9 rendezvényteremmel is rendelkeznek.

Majd a Kastélykártyát és kupont mutatta be az alelnök, kiderült, különböző kedvezményeket kap, aki ezt igénybe veszi: pl. a korai érkezés, ámde késői távozás kényelmét, és magasabb kategóriájú szobát is igényelhet az, aki alacsonyabb értékű szállást foglal.

Még a tájékoztató javában tartott, amikor sosem látott „sáskahad” lepte el az elegánsan kialakított stand terülj, terülj asztalkám-ját, és mindent lepusztítottak onnan, ami csak fellelhető volt. Feltételezhetően nem a kastélyszállók úri és elegáns közönségéből tevődött össze e siserehad, hanem a kiállítás látogatók azon sorából, akiket nem a bemutatott programok, témák érdekelnek, hanem csak és kizárólag, hogy mit lehet elvinni, elmozdítani, meginni, megenni a standokon.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai