SIRHA Budapest májusban

A 2016 májusában Budapest ad otthont a Sirha nemzetközi szakkiállításnak, mely várhatóan 350 kiállítót és 20 000 látogatót vonz a magyar fővárosba, s egyúttal a világ legnagyobb presztízsű gasztronómiai eseményének, a Bocuse d’Or európai döntőjének is otthont ad majd. Ezzel Budapest csatlakozik a Sirha hálózathoz, amely a legrangosabb szakkiállításokból áll és olyan városok a házigazdái, mint Lyon, Genf, Isztambul, Rio de Janeiro és hamarosan Mexikóváros. A sikeres 2014-es debütálás után a Gourmet by Sirha Budapest ezúttal már Sirha Budapest néven kerül megrendezésre.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Sirha Budapest 2016 májusában elhozza Magyarországra a legújabb trendeket és innovatív megoldásokat az élelmiszer-, sütő- és cukrászipar, a vendéglátóipar és a gasztronómia területén. Az eseményen összegyűlik majd a magyar és külföldi kiállítók legjava: azok a gyártók, importőrök és forgalmazók, akik élelmiszerekkel, italokkal, konyhai berendezésekkel és felszerelésekkel, sütő- és cukrászipari illetve kávéhoz és a kávézáshoz kapcsolódó termékekkel és berendezésekkel, bútorokkal és terítékekkel, különféle technológiákkal, szolgáltatásokkal és élelmiszeripari termékekkel és berendezésekkel foglalkoznak.

Mindenre kiterjedő kínálat Magyarországról és külföldről

A Sirha Budapest kínálata mindenre kiterjed, a szakmabeliek igényeit teljes mértékben kielégítve egyetlen nagy esemény keretein belül! A külföldi cégek személyre szabott segítséget kapnak annak érdekében, hogy részvételük sikere garantált legyen. A Sirha Budapest látogatói olyan termékeket és szolgáltatásokat ismerhetnek majd meg, amelyek teljesen újak a magyar piacon.

A Sirha Budapesten várhatóan 20.000 szakmai látogató vesz majd részt: étterem tulajdonosok és étteremvezetők, szakácsok, nagy catering vállalatok és élelmiszerkereskedők beszerzői, szállodatulajdonosok és szállodaigazgatók, az élelmiszer- és italgyártók képviselői, éttermek és szállodák beszerezési menedzserei, házvezetők, pékségek és cukrászdák tulajdonosai, borszaküzletek képviselői, élelmiszer, ital és élelmiszeripari berendezés importőrök és forgalmazók.Nem csak Magyarországról jönnek majd, hanem a szomszédos országokból is, pl. Szlovákiából, Ukrajnából, Szlovéniából, Romániából, egy több mint 94 millió lakosú régiót lefedve, ahol ezek a szakemberek nagy befolyással bírnak saját területükön.

A Sirha Budapest lesz a Bocuse d‘Or európai döntőjének házigazdája

A nagy presztízsű szakácsverseny története során először a Bocuse d‘Or európai fináléja Magyarországon kerül megrendezésre. Magyarország kormánya, Budapest városa és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia támogatásával a Sirha Budapest örömmel látja majd vendégül a szakácsverseny legjobb európai versenyzőit 2016. május 10-én és 11-én.Húsz európai ország legtehetségesebb szakácsai versenyeznek majd egy elképesztő hangulatú fináléban, hatalmas szurkolótábor előtt főzve 5 óra 35 percen keresztül, hogy eldöntsék ki Európa legjobbja. Az európai döntő első 11 helyezettje vesz részt a 2017. januárban, Lyonban megrendezésre kerülő világversenyen.

Programok, trendek és látványosságok minden szakma képviselői számára

Csakúgy, mint a többi Sirha szakkiállítás, a Sirha Budapest érdekes programok – köztük versenyek – tömkelegével várja majd minden szakma képviselőit és a látogatókat: lesznek majd pék- és cukrászversenyek, illetve barista bemutató a szakma legtehetségesebb magyarországi képviselőivel. A Jövő Áruháza bemutatja majd a legújabb megoldásokat az élelmiszer kiskereskedelemben. A World Cuisine Summit (Világgasztronómiai Csúcstalálkozó) konferencia foglalkozik majd az éttermeket érintő globális trendekkel, a francia jövőkutató Frédéric Loeb vezetésével, aki a régió vezető véleményformálóival vitatja majd meg az ágazat legfontosabb kérdéseit.

A Sirha Budapestet kétnemzetiségű csapat szervezi: a Sirha francia csapata és a Hungexpo magyar csapata egyesíti erejét annak érdekében, hogy a szakkiállítás a legmagasabb színvonalú üzleti esemény legyen és egyben kiváló lehetőség az élelmiszeripar, valamint a vendéglátó- és szállodaipar képviselői számára, hogy új termékeket, szolgáltatásokat és technológiákat fedezzenek fel, amelyeket helyi és külföldi kiállítók és híres szakácsok mutatnak be számukra.

A Sirha Budapest egy a számos vendéglátóipari és gasztronómiai tematikájú esemény és szakkiállítás közül, amelyet a GL Events kiállítás szervező cég valósít meg. Marie-Odile Fondeur vezetésével az ún. Food Service részleg nagy tapasztalatra tett szert a kiállítás- és programszervezésben, az élelmiszerrel kapcsolatos szolgáltatások minden területén.

A következő GL Food Service esemény a Sirha Rio lesz, 2015. október 14-16-án, ezt követi a Sirha Isztambul 2015. november 26-28-án, a Sirha Genf 2016. január 24-26-án és az Europain Párizs 2016. február 5-9-én. A következő, kétévente megrendezésre kerülő Sirha szakkiállítás Lyonban lesz, 2017. január 21-25-én.

A Sirha Budapest röviden

  • A Bocuse d’Or európai döntője, 2016. május 9-11.
  • 350 magyar és külföldi kiállító
  • Versenyek és programok – gasztronómia, cukrászat, pékek, kávézás, vendéglátás, kiskereskedelem
  • 20.000 célzott, szakmai látogató

A több mint 30 éve indult Sirha mára világszerte az élelmiszeripar, a gasztronómia és a szállodaipar központi eseményévé vált. A franciaországi Lyonban rendezik meg minden második évben és a 2015-ös Sirha 3045 kiállítót és márkát, 189 028 szakmai látogatót és 992 újságírót vonzott. A Sirha nagy presztízsű versenyek házigazdája, beleértve a világ legrangosabb szakács és cukrászversenyének, a Bocuse d’Or-nak és a Coupe du Monde de la Patisserie-nek a döntőjét. Sajátos hangulatának, a programok rendkívül széles választékának és a szervezőmunka minőségének köszönhetően kihagyhatatlan esemény minden, a Food Service szektorban dolgozó szakember számára. 2008 óta a ’Sirha érzés’ nemzetközivé vált azzal, hogy a kiállítás megjelent Genfben, Rióban és Isztambulban, most pedig végre Budapesten is debütál.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.