Sissi városában nyílt egy újabb Sissi

A Sissi Fagylalt Gödöllő Főterén már évek óta bizonyítja, létezik olyan fagylalt, mely finom és hűsítő egyszerre, miközben egészséges is. Egyre több kisgyerek küzd ilyen-olyan ételallergiával. Olyan nehéz szívvel mondjuk nekik egy cukrászdában, sajnos ezekből a fagylaltokból ők nem választhatnak. A Sissi Fagylalt rájuk is gondol. Tejmentes, szójamentes, vegán, glutén- és laktózmentes fagyikat is kínálnak a hagyományos igazi fagyik mellett, miközben a diétázó vagy speciális étrendet tartó szüleikről sem feledkeznek meg, hiszen paleo fagyik is készülnek a családi vállalkozás konyhájában.

Koncz Andrea, fő fagylaltboszorkány most már több mint 20 éve foglalkozik fagylaltkészítéssel, annak ellenére, hogy eredeti szakmája távol áll a hűsítő desszertek világától. Ki gondolta volna, amikor férjével a Balaton partján belevágtak egy fagylaltozó üzemeltetésébe, hogy a falon megtalált recept az évek alatt sok-sok újabb recepttel, és egy merőben más szemlélettel is bővül. "Várandós koromban elkezdett foglalkoztatni az egészséges táplálkozás. Mit és milyen minőségben egyek és etessek a családommal, hogy a lehető legkevesebb "műanyagot" fogyasszuk. Így elég alaposan beleástam magam az élelmiszeripar labirintusába. Mást akartam csinálni, mint mások.” – meséli a kezdetekről Koncz Andrea, a Sissi Fagylalt fő fagylaltboszorkánya, a 10 éves Kincső és a 8 éves Villő édesanyja.

Kincső a legnagyobb fagylalt gourmet a családban, Villő pedig biztosan a legnagyobb fagylaltfogyasztó. Ezért sem volt mindegy, miből készülnek az édességek. „Nem az aromák és festékek, meg egyéb más állagjavítók tömegével szeretném tömni vásárlóimat. Nálunk a fagyi abból van, ami a jelleg. A túró túróból, az eper eperből, a málna málnából, a csoki csokiból. Éppen ezért nyugodt lelkiismerettel etetem a családommal a fagyinkat, hiszen tudom, mit esznek." A Sissi Fagylalt idén birodalommá alakult át, hiszen a Hunyadi János utca 31-es szám alatt egy klasszikus hangulatot idéző cukrászda is megnyílt, ahol a fagylaltok teljes választéka megtalálható lesz. „Férjem, Koncz János a legfőbb fagylaltkritikusom. Ő naponta átlagban 10 adag fagylaltot is megeszik, így ő is folyamatosan fejlesztéseken töri a fejét. Közösen, a lányokkal együtt találjuk ki, milyen új ízekkel lepjük meg vásárlóinkat.

A Sissi Fagylaltnak sok védjegye van. Aroma- és adalékanyagmentes, igazi alapanyagokból készült fagylaltokat kínálunk. Van egy „egészséges” fagyikollekciónk, ide soroljuk azokat az ízeket, amiket gluténérzékeny, laktózérzékeny gyerekek is fogyaszthatnak. Megalkottuk a tradicionális magyar sütik fagylaltverzióját is. Így a dobos torta, a lúdláb, a mákos guba, vagy az eszterházy torta mind-mind megkóstolható nálunk. Szerettük volna a gyerekek kedvenc nassolnivalóit is elkészíteni fagylaltként. A twix és túró rudi ízű fagyik valóban szinte a legnépszerűbbek.

Amire különösen büszke vagyok, hogy sikerült néhány történelmi személyiség kedvenc desszertjét is felkutatnunk. Mária Terézia, Sissi, Blaha Lujza kedvenc desszertjéből készült fagylalt is megkóstolható a Sissi Fagylalt Főtéri és Hunyadi János utcai üzletében.”

Forrás: Vendég&Hotel Online


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.