Különdíjak a Soproni Vendéglátó Középiskolának

Immáron második alkalommal rendezték meg a Schnitta Sámuel Országos Tanuló Emlékversenyt. A versenyt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület közösen szervezte meg Miskolcon. 

A verseny elődöntőire több mint harminc iskola nevezett. Az országos döntőbe a hat turisztikai régióból és a fővárosból kerültek be csapatok. A Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyéből álló régióból a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégium csapata került tovább. A csapatoknak összetett feladatokat kellett megoldaniuk a három napos rendezvény alatt. A pincérek menüsort írtak, díszasztalt terítettek, vendégeket szolgáltak ki, pezsgőt szervíroztak és koktélokat kevertek. A szakács tanulók ötfogásos ételsort főztek, hidegtálat készítettek, míg a cukrász tanulónak tányérdesszert megtálalása és dísztorta sütése volt a feladat.

A felkészülés sok időt és energiát vett igénybe. Ebben a felkészülésben támogatta az iskolát a Hotel Fagus új menedzsmentje. A szálloda biztosította a hidegtál elkészítéséhez és begyakorlásához szükséges eszközöket, alapanyagokat. Továbbá Horváth Zsolt konyhafőnök az iskola oktatóival közösen gyakorolt a szakács tanulókkal. Ez az önzetlen segítség nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az iskola tisztességesen helytálljon a versenyen. A szálloda az elkövetkezendő időszakban is szeretne szoros kapcsolatot fenntartani a képzőintézménnyel.

A díjátadáson a soproni csapat tányérdesszertje és a szakács tanulók közös, jól összehangolt munkája különdíjban részesült. Az igazi meglepetés a záróünnepség végén érte a soproniakat. Krivács Anrdás, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, elnöki különdíjban részesítette a három napos kiváló szakmai munkáért a Soproni Vendéglátó Középiskola tanulóit és szakoktatóit. A verseny alapján kijelenthetjük, hogy továbbra is komoly szakmai munka folyik a 45. tanévét ünneplő intézmény falai között.

A győztes csapat tagjai: Ambrus Nikolett, Knyizsák Ádám (pincér), Molnár Enikő, Sabján Szabina Brigitta (szakács), Huber Fanni (cukrász). Felkészítők: Simon Zita (cukrász szakoktató), Rákóczy László (szakács szakoktató) és Schaller Tamás (csapatvezető, pincér szakoktató, a Hotel Fagus F&B Managere).


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.