Sör és kagyló a Lupán

Hagyományteremtő szándékkal, egy szezonzáró sörfesztiválra hívja vendégeit a Lupa-tó szeptember 28-29-én. A rendezvény kínálatában a hazánkban is egyre közkedveltebb kézműves söröké lesz a főszerep és mellettük a sörfesztiválok klasszikus ételeit valamint a Lupa-tó vendéglőinek változatos fogásait is megkóstolhatjuk, mindezt azonban nem a hagyományos, hanem egy karibi hangulatú, vízparti környezetben. A „tengerparti” SzeptemBeer Feszt’-et egy izgalmas kagylóest is színesíti, ahol a sör és a feketekagyló ízharmóniáját élvezhetjük a Lupa Beach fehérhomokos, pálmafás vízpartján. A rendezvény mindkét nap 11-től 23 óráig tart, a belépés ingyenes.

Szeptember utolsó hétvégéjén - hagyományteremtő szándékkal, és nem hagyományos környezetben – egy rendhagyó sörfesztiválra hívja vendégeit a Lupa-tó. A sörpados-sörsátras fesztiváloktól eltérően a Lupa SzeptemBeer Feszt’-nek a pálmafás, fehérhomokos, karibi hangulatot idéző Lupa Beach adja majd a díszletét. A kínálatban pedig az Ital Magyarország által forgalmazott kézműves sörök és a sörfesztiválokon megszokott bajor ételek mellett természetesen ott lesz a Lupa büfésorának felhozatala is. A hazai kisüzemi sörfőzdék közt itt lesz majd a Hedon, a Horizont, a Hübris kínálata, de kóstolhatjuk majd a cseh Lobkowicz Group Platan 10° világos lager sörét is.

A változatos programok is tarkítják a sörfesztivált a fúvószenekartól a sváb táncegyüttesig, a hagyományos német és szlovák dallamoktól az örökzöld tánczenékig. A műfajok palettája is igen széles lesz a swingtől a sramli zenén át a texasi blues-rockig. A rendezvény szervezői a gyermekes családokra is gondoltak: míg a szülők a “tengerparti” sörfesztivál kínálatát ízlelgetik, az apróságokra vigyázó szemek figyelnek a gyermekmegőrző területén. A kétnapos fesztet vasárnap este 20 órakor egy tűzijáték is színesíti.

Szintén rendhagyó egy sörfesztiválon, hogy csatlakozik egy exkluzív kagylóest is a kínálathoz, ahol ezúttal - a bor mellett – sörrel is elkészítik a “tengerek mennyei eledelét”, a kagylót. “Mikor, kagylót kóstolunk, felébredünk mély álmunkból és egy olyan világba érkezünk, mely túlmutat helyen és időn” – meséli Szabó Péter oszrtigasommelier, halspecialista, a Myfish tulajdonosa, aki korábban egy 60 kilogrammos kardhal felbontásával és elkészítésével hívta fel a figyelmet a Lupa Beach izgalmas gasztronómiai kínálatára. “Szakértői vagyunk a kagylóknak, szeretjük az embereket boldoggá tenni és úgy véljük a legteljesebb dolog az életben, ha ez a két dolog összekapcsolható” – teszi hozzá a halszakértő, aki a kagylóestre várja mindazokat, akiket összeköt a kagylók szeretete és az ismeretlen utáni vágyódás. “A szombati, workshoppal egybekötött kagylóesten, most nem csak fehérborral, hanem az ír ínyencek egyik nagy klasszikusával, a barnasörrel is el fogjuk készíteni kagylótáljainkat” – avat be a részletekbe Szabó Péter.

Forrás: Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.