Stabil növekedés az Accornál

Accor harmadik negyedéves pénzügyi eredmények: 4,6%-os összehasonlítható bázis alapján kalkulált növekedés.

Az Accor Csoport piacainak döntő többsége stabil növekedést könyvelt el a harmadik negyedévben, az 1,459 millió eurós bevétel 4,6%-os összehasonlítható bázis alapján kalkulált növekedést jelent. Ez megerősítette azt a pozitív trendet, mely már az első félévben is megfigyelhető volt idén, így összesen 3,4%-os összehasonlítható bázis alapján kalkulált növekedést könyvelhet el a csoport az első kilenc hónapban.

A pénzügyi jelentés legfontosabb megállapításai:

• Erős kereslet a csoport legtöbb piacán, kifejezetten az Egyesült Királyságban, Németországban, a Benelux államokban és Európában általában

• Enyhe növekedés Franciaországban, főleg Párizsban, köszönhetően a meghatározó trendeknek augusztusban és szeptemberben

• Gyors javulás Dél-Európában

• Első kézzelfogható jelek a lassulásra Afrikában

• A csoport összesen 51 szállodát, 7,529 szobát nyitott meg ebben a negyedévben

„Ez az erős harmadik negyedéves teljesítmény lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsuk az idei EBIT célunkat 2014-re. Természetesen folyamatosan közelről figyeljük a francia piac változásait és az afrikai helyzetet. Az európai magas kereslet, többek között Dél-Európában és a fejlődő piacokon, lehetőséget adnak arra, hogy olyan növekedést biztosítsanak, melyek lehetővé teszik a HotelInvest és HotelServices üzletágainknak, hogy folytassák kijelölt stratégiájuk megvalósítását” – nyilatkozta Sébastien Bazin az Accor elnök-vezérigazgatója.

Forrás: Vendég & Hotel


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.